Petica u magli

Ovacije za SuperMarija: “Rijeka” odigrala 4. pripremnu utakmicu

Ivan Volarić

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Bijeli su, iako bez gotovo kompletne jedanaestorke ozlijeđenih, načetih ili opravdano odsutnih, uvjerljivo svladali »Rudar« iz Velenja,  devetoplasiranu momčad slovenskog prvenstva



RIJEKA  »Rijeka« se i bez jedne gotovo kompletne jedanaestorke ozlijeđenih, načetih ili opravdano odsutnih igrača (Vargić, Bradarić, Bezjak, Tomasov, Vešović, Prskalo, Lešković, Vizinger…) lako obračunala s devetoplasiranom momčadi slovenskog prvenstva. Redove su popunili igrači druge momčadi, neki od njih počeli utakmicu poput vratara Nevistića i veznjaka Geralda, koji je zauzeo mjesto ispred obrane u rasporedu 4-3-3.


Snimio Vedran KARUZA


Snimio Vedran KARUZA



Lijevo od nigerijskog veznjaka zaigrao je Močinić, desno Brezovec. Isprobao je Kek i Gavranovića na poziciji lijeve polušpice, te silom prilika  Žutu na mjestu desnoga beka. I nije to uopće loše izgledalo zahvaljujući u prvom redu maestralnom Mariju Gavranoviću, te u pripremama strahovito raspoloženom Bekimu Balaju.




Švicarski veznjak hrvatskih korijena ponovo je mamio ovacije za svoje poteze, posebno kada je u nekoliko navrata atraktivno progurao loptu kroz noge braničima »Rudara«. Osim toga,  »SuperMario« je ponovo je namjestio gol, ali i pokazao da su problemi s promašenim jedaneastercim iza nogometaša »Rijeke«.



Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Gledatelja: 1.000. Sudac: Marko Linić (Dražice). Strijelci: 1:0 Balaj (25′), 2:0 Gavranović (29′-11m), 3:0 Balaj (32′), 4:0 Kajević (52′), 5:0 Rebernik (75′).RIJEKA: Nevistić (od 60′ Ayotunde), Žuta (od 46′ Ristovski), Mitrović (od 60′ Samardžić), Ikić, Bertoša (od 79′ Collins), Gerald (od 64′ Bajić), Brezovec (od 76′ Maleš), Močinić (od 78′ Nakić), Roshi (od 71′ Rebernik), Balaj (od 76′ Iličić), Gavranović (od 46′ Kajević).RUDAR: Radan, Knezović, Džinić, Jahić, Ihbeisheh, Tolmir, Črnčič, S. Babič, Grbić, Eterović, M. Babič. Još su igrali: Čretnik, Kašnik, Žitko, Grgić, Markovsky, Kurež, Pišek, Bolha, Bratić, Prašnikar.


»Bijeli« su poveli u 25. minuti kada je Balaj utrčao na prvu stativu i petom pospremio prizeman Gavranovićev ubačaj. Tri minute kasnije Knezović je prekršajem za najstrožu kaznu okončao Roshijev bijeg, a Gavranović s bijele točke pospremio loptu u donji desni kut vratara Radana. I kod trećega gola asistent je bio Roshi, a realizator Balaj, koji je efektno potkopao loptu preko istrčalog vratara.


Poduzetni Roshi imao je još nekoliko dobrih situacija za pogodak, Balaj pogodio gredu… Gosti iz Velenja su s tri gola u mreži do poluvremena jako dobro prošli, na njihovu nesreću morao se igrati – nastavak.


U 52. minuti Bertoša je poslao rezantan ubačaj na drugu stativu, a Asmir Kajević se vinuo u zrak i glavom s nekoliko metara zakucao loptu u mrežu za četvrti gol Riječana. Nekoliko Roshijevih bijegova i promašaja prethodili su posljednjem, petom pogotku, u režiji Mihaela Rebernika, a nakon što je Mate Bajić u stilu Odiseja Roshija projurio kroz slovensku obranu,  samo što je ovoga puta bio konkretniji u završnici.