Vratarsko pitanje

Odlična vijest za Rijeku: Andrej Prskalo ostaje na Rujevici, evo što će biti s Čolakom

Denis Frančišković

Credit: I. KRALJ/PIXSELL

Credit: I. KRALJ/PIXSELL

Pouzdani čuvar mreže »bijelih« ostaje na Rujevici i tijekom današnjeg ili sutrašnjeg dana stavit će potpis na četverogodišnju vjernost klubu. Zadovoljavajući je to epilog višemjesečnih pregovora



RIJEKA – Andrej Prskalo i HNK Rijeka u samom su finišu dogovora oko nastavka suradnje, pouzdani čuvar mreže »bijelih« ostaje na Rujevici i svakog trenutka, tijekom današnjeg ili sutrašnjeg dana stavit će potpis na četverogodišnju vjernost klubu. Zadovoljavajući je to epilog višemjesečnih razgovara s kojim u konačnici najviše može biti zadovoljna Rijekina struka. Ali i najvijači čiji je Prskalo ljubimac…


Naime, u situaciji kad je Simon Sluga na meti nekih inozemnih klubova, a Prskalo još nije bio u potpunosti definirao uvjete ostanka, postojala je mogućnost da se klubu dogodi »vratarsko pitanje«. Treći vratar Ivor Pandur mladi je klupski kapitalac na meti milanskog Intera, vratar koji je budućnost kluba.


Pitanje koje se tada postavljalo je riskantnost ostanka na jednom tako mladom vrataru pred europske izazove, iako Rijeka ima na posudbi još dvojicu vratara, Ivana Nevistića u novom prvoligašu Varaždinu i Davida Nwolokora u slovačkom prvoligašu Seredu kojima ugovori o posudbi istječu 15., odnosno 30. lipnja. No, i to je sada riješeno, struka sa zadovoljstvom može konstatirati da je uspješno okončala još jedno važno pitanje.


Najtrofejniji




Prskalo prošle sezone nije branio, u skladu s onom o »vratarskoj sudbini« ostao je nakon ozljede pričuva Slugi koji je dobro čuvao mrežu veći dio prvenstva, jako dobro u njegovoj završnici i Bišćan se nije odlučivao na promjene na tom osjetljivom mjestu. Uz to, riječ je o bivšem kapetanu i igraču koji je jedan od najzaslužnijih u sezoni kada je Rijeka osvojila dvostruku krunu. Pouzdan je čuvar mreže, a svi će staviti u prvi plan i njegove izrazite ljudske kvalite… Osim toga, Prskalo je postao najtrofejniji igrač Rijeke. Nije branio u Puli na osvajanju Kupa protiv Dinama, ali je došao do svog šestog trofeja u dresu »bijelih«.


U jako dobrom smjeru idu i pregovori oko produženju suradnje s prvim klupskim napadačem Antonijom Mirkom Čolakom u trokutu Hoffenheim – Rijeka – Čolak. Očekuje se da će sve biti dogovoreno možda još ovaj tjedan.


Blizu i Čolak


Ostane li i Čolak, nakon zadržavanja Gorgona i Prskala, klupski operativci napravit će važan dio posla već prije samog starta priprema. Sadašnja Rijeka, čiju će konkurenciji zaoštriti povratnici Tomečak, Raspopović, Pavelić i Vuk, uz mlade snage bit će i dalje konkuretna za sam vrh hrvatskog nogometa. A Europa? Tu treba nešto sreće u ždrijebu i svakako još barem jedno istinsko pojačanje koje neće biti tako lako pronaći.


No, i zimus je bilo sličnih problema, ali s ozljedama i suženim rosterom, pa su dovedeni Halilović i Murić koji je na zadovoljavajući način iznijeli dobar dio tereta Rijekinog uspješnog proljeća. Za očekivati je da dvojac Juričić – Mance već ima nekog »asa u rukavu«, ali i da trište tek prodiše. Nakon šest godina zapaženog kontinuiteta, jednog naslova i pet drugih mjesta, Europa je ipak velik izazov za »bijele«.