Rijeka promjena

Nova lica u omladinskom pogonu “bijelih”: Flegi, Miletiću i Buketi škola, Stilinović odlazi u Abuju

Ivan Volarić

Edo Flego vodit će kadete i obnašati funkciju šefa škole nogometa uz pomoć zamjenika Renata Pilipovića (juniori). Ranko Buketa je novi tajnik, a Vjeko Miletić je koordinator između prve ekipe i škole



RIJEKA Osmorica trenera iz »Rijekine« škole nogometa, kojima je otkazana daljnja suradnja, nisu jedine »žrtve« kadrovskih promjena i smanjenja troškova u omladinskom pogonu »bijelih«.


Suradnja nije produžena ni fizioterapeutu Mateju Tadejeviću (stariji brat Mario bio je prvotimac Rijeke), te treneru vratara, Talijanu Giuseppeu Benatelliju, koji je svojevremeno angažiran kako bi bio koordinator za rad s mladim vratarima. Toliko o odlascima. Što se nove kadrovske sheme tiče, s Rujevice su odaslali opširno priopćenje u kojem potvrđuju gro onih neslužbenih informacija koje su se provlačile kroz medije posljednjih tjedana:


»Temeljem preustroja sportskog segmenta HNK Rijeka, školu nogometa od 1. srpnja vodit će Edo Flego, bivši igrač HNK »Rijeka« i trener u nogometnom klubu »Orijent«, te njegov zamjenik Renato Pilipović, bivši igrač HNK »Rijeka« i dosadašnji voditelj Akademije Abuja u Nigeriji, dok će posao glavnog tajnika obavljati Ranko Buketa. Istodobno, Edo Flego bit će i trener kadeta, dok će Renato Pilipović voditi juniore. Vjeko Miletić, pomoćnik trenera prve ekipe, od 1. srpnja postat će i veza/koordinator između prve momčadi i škole nogometa. 


Sinergija i energija




U okviru promjena koje se provode svakako treba naglasiti da će trener vratara prve momčadi Mladen Žganjer istodobno voditi vratarsku školu. Kadrovske promjene odnose se i na sve četiri kategorije pionira pa su kao treneri određeni Dario Dabac, Fausto Budicin, Zdravko Šimić i Zvjezdan Radin, dok će najmlađe dobne kategorije, morčiće, voditi Boris Milanović, Amir Hadžibeganović, te Kristijan Čaval uz pomoć nekoliko volontera.


Za sve kategorije brinut će i trojica trenera vratara: Velimir Radman, Ivan Grabovac i Marijan Jantoljak. Za fizičku pripremu zaduženi su Aris Naglić i Hrvoje Josipović. Mjesta asistenata glavnih trenera u juniorskoj i kadetskoj momčadi popunit će Marin Modrić i Igor Bernobić. Medicinsku službu vodit će dr. Andrej Zec i dr. Luka Širola s fizioterapeutima Deanom Mijukom, Denisom Miškulinom i Brunom Grebličkim, dok će o opremi skrbiti Denis Miškulin.  Ovim promjenama, koje su rezultat činjenice da je dosadašnjem šefu škole Predragu Stilinoviću istekao mandat, te da se kroz novu strategiju razvoja kluba u razdoblju 2016. – 2020. redefiniraju određeni sportski ciljevi, želi se postići nova energija, kao i sinergija kroz spoj mladosti i iskustva.


Komunikacija


Što se tiče četverogodišnjeg mandata voditelja škole nogometa Predraga Stilinovića, koji će u nadolazećoj sezoni u Nigeriji preuzeti Akademiju Abuja, HNK »Rijeka« je kroz njegov rad ostvarila niz zapaženih rezultata i sportskih uspjeha«, stoji između ostaloga u priopćenju koja postaju uobičajeno sredstvo komunikacije kluba s novinarima što se ne očekuje od  kluba koji je ne tako davno  zaslužio sve komplimente za organizaciju otvorene tribine za navijače.


Gotovo dvije tisuće navijača moglo je pitati odgovorne klupske ljude na čelu s predsjednikom Damirom Miškovićem što god je htjelo, a  nekoliko novinara koji na dnevnoj bazi prate klub to nije u mogućnosti učiniti. Budući da predsjednik Damir Mišković nikada nije izbjegavao novinare i škakljive teme, stiče se dojam da se netko na Rujevici počeo skrivati iza priopćenja od neugodnih pitanja koja su ponekad neminovna.