Pripreme u Kranjskoj Gori

Nogometaši Rijeke svladali Skenderbeu: Bijeli predvođeni Josipom Mišićem pokazali moć

Ivan Volarić

Snimio Ivan VOLARIĆ

Snimio Ivan VOLARIĆ

Rijeka – Skenderbeu 2:1 (2:1). Protivnik pred kojim je nastup u pretkolu Lige prvaka protiv »Ferencvaroša«, niti u jednom trenutku nije bio dorastao suparnik razigranoj momčadi »bijelih«



KRANJSKA GORA Stadion »Triglava«. Gledatelja: 100. Sudac: Žnjidaršić (Kranj). Strijelci: 1:0 Mišić (21′), 2:0 Matei (30′), 2:1 James (37′). 


RIJEKA: Prskalo (od 46′ Sluga), Ristovski (od 89′ Ikić), Mitrović (od 55′ Žuta), Bradarić, Bertoša (od 87′ Mulac), Močinić (od 55′ Brezovec), Maleš (od 67′ Čanađija, od 88′ Gerald), Vešović (od 6’7 Ajayi), Mišić (od 55′ Gavranović), Matei (od 55′ Tomasov), Bezjak (od 74′ Turčin).


SKENDERBEU: Shehi, Idrizaj, Osmani, Radas, Abazi, Fukui, Lilaj, Nimaga, Latifi, James, Salihi. Još su igrali: Llampaji, Lulaj, Gavazaj, Bushi, Orelesi, Jasmamica, Ivami, Plaku, Mafiu, Zeka.



Žuta i Ikić


I u nastavku je »Rijeka« bila bolja momčad. Albanski prvaci trpjeli su pritisak pa i nakon što je Kek počeo s brojnim promjenama u momčadi. Nakon nešto manje od sat vremena igre trener »bijelih« je na poziciji središnjeg braniča iskušao i lijevoga beka Žutu, a u završnih nekoliko minuta u igru je uveo i jedinog preostalog stopera Ikića, ali na poziciji lijevoga beka. Riječka obrana ionako nije bila u problemima za razliku od one »Skenderbeua«. Tomasov i Gavranović mogli su u finišu učiniti riječku pobjedu uvjerljivijom. Albanci su na kraju dobro prošli. Riječani u subotu igraju protiv ukrajinskog prvoligaša »Zorye Lugansk«. Nakon utakmice zaključit će slovenske pripreme i vratiti se na Kvarner.


Nogometaši »Rijeke« ostvarili su prvu pobjedu u drugoj prijateljskoj utakmici tijekom slovenskih priprema. Albanski prvak »Skenderbeu«, pred kojim je za dva tjedna nastup u pretkolu Lige prvaka protiv mađarskog prvaka »Ferencvaroša«, niti u jednom trenutku nije bio dorastao suparnik razigranoj momčadi »Rijeke«, koja unatoč nekim igračkim odlascima ovoga ljeta nije pokazala da u bilo kojem segmentu zaostaje u odnosu na prošlu sezonu.


Naravno da je evidentno da »Rijeka« ima kadrovskih problema na mjestu središnjeg braniča, ali veznjak Filip Bradarić iznova je potvrdio da može »zakrpati« tu poziciju. Trenera »bijelih« Matjaža Keka najviše mogu veseliti neki igrači iz drugoga plana koji su pokazali da njih itekako treba računati u nadolazećoj sezoni.


Sretno poravnanje


Riječka momčad je u prvom poluvremenu svirala po dirigentskim notama razigranog Josipa Mišića koji je opet pokazao da bi mogao predstavljati ugodno osvježenje za momčad. Mišić je zaigrao na poziciji srednje polušpice, desno je bio Vešović, lijevo Matei, u špici Bezjak. U nedostatku ozlijeđenog Eleza uz Mitrovića na mjestu središnjeg stopera zaigrao je veznjak Bradarić.


U prvih pola sata to je izgledalo jako dobro za ovu fazu priprema. Posebno dobro su se nadopunjavali Ristovski i Vešović uz desnu aut liniju. Uostalom, akcija za prvi pogodak počela je na tom krilu. Vešović je prošao gotovo do korner linije, a Mišić natrčao na povratnu loptu i s 14 metara pospremio loptu u mrežu. Nakon točno pola sata igre igrači »Rijeke« u nekoliko dodira su izigrali albansku obranu, Mišić je u konačnici nesebično prepustio egzekuciji Rumunju Mateiju koji je zaobišao vratara za 2:0. Tek nakon tog pogotka šokirani Albanci došli su do zraka i u 37. minuti sretno poravnali. James je nakon slobodnog udarca očešao loptu koljenom i prevario Prskala.