Poraz na Rujevici

Nogometaši Rijeke nisu zadovoljni: Kaznili su nas jer nismo bili pravi. Moramo popraviti igru!

Ivan Volarić

snimio Roni Brmalj

snimio Roni Brmalj

 Ne znam što drugo reći osim da se i to moralo jednom dogoditi, da smo morali jednom izgubiti doma u skupini EL. Ovo nije bila naša večer, ali objektivno nismo pružili svoj maksimum. Ne znam što je razlog tome, ali nismo bili pravi. Dobili smo dva jeftina gola... Ništa, moramo dignuti glavu i okrenuti se derbiju na Poljudu – ustvrdio je brzonogi napadač.



RIJEKA – Dobrih sat vremena proteklo je nakon utakmice prije nego što su igrači »Rijeke« počeli napuštati svlačionicu. Većina igrača nije uspjela sakriti razočaranje na svojim licima uslijed trećeg poraza na Rujevici ove sezone (Olympiakos, Dinamo i AEK). Ovaj je posebno bolan zbog neuvjerljive igre, ali i činjenice da je udaljio »Rijeku« od želje i cilja da se pokuša natjecanje po skupinama okončati na prva dva mjesta, što vode u idući krug Europske lige.


– Svi su od nas očekivali da ćemo ući s pobjedom u natjecanje po skupinama EL, a mi smo znali da utakmica neće biti laka – govorio je nakon utakmice Josip Elez, strijelac izjednačujućeg pogotka, uzdahnuo, a onda rekao najveću istinu:


– Jednostavno nismo bili na razini prijašnjih utakmica u Europi i to nas je kaznilo. Dobili smo dva gola iz dva prekida! Moj prvi gol u EL? Više bih volio da nisam zabio, a da smo mi dobili utakmicu. No, što je tu je… Moramo gledati kako popraviti našu igru u idućim utakmicama – smatra branič »bijelih«.




»Rijeka« je doživjela i prvi domaći poraz otkada igra u skupnoj fazi EL. Zoran Kvržić igrao je većinu tih ogleda.


– Ne znam što drugo reći osim da se i to moralo jednom dogoditi, da smo morali jednom izgubiti doma u skupini EL. Ovo nije bila naša večer, ali objektivno nismo pružili svoj maksimum. Ne znam što je razlog tome, ali nismo bili pravi. Dobili smo dva jeftina gola… Ništa, moramo dignuti glavu i okrenuti se derbiju na Poljudu – ustvrdio je brzonogi napadač.


Vratar Andrej Prskalo objasnio je što se dogodilo u 62. minuti kada je Christodoulopoulos pogodio njegovu mrežu iz slobodnog udarca.


– Jednostavno nisam vidio loptu sve dok nije prošla zid. Imala je čudnu putanju. Nezgodan udarac… – govorio je vratar »bijelih«. – Dojmovi su nakon utakmice pomiješani, međutim nisu Grci bili toliko bolji od nas. Imamo za čim žaliti. Po meni, odigrali smo ravnopravnu utakmicu. Imali smo perioda u kojima smo dobro igrali, ali nažalost doživjeli smo poraz. Ima još dosta utakmica u Europi, ali sada je fokus na »Hajduk«.


Branič AEK-a Uroš Čosić nije krio svoje zadovoljstvo, baš kao ni cjelokupna grčka delegacija u podnožju zapadne tribine.


– Ostvarili smo važnu pobjedu na teškom terenu. Ovom pobjedom sigurno smo napravili korak prema prolasku skupine, ali ako budemo igrali kao večeras zašto se ne bismo borili i za prvo mjesto! – govorio je bivši mladi reprezentativac Srbije, kojega je također iznenadila nedovoljno agresivna »Rijeka«


– Da! Trener nas je upozoravao da je »Rijeka« izrazito agresivna momčad. Iskreno, ne znam što se dogodilo večeras – rekao je Čosić.