Vjerni navijači

Nisu pomogli ni navijački impulsi: Momčad ”bijelih” imala je veliki poticaj punih tribina

Denis Frančišković

Foto V. Karuza

Foto V. Karuza



RIJEKA Počelo je zviždukom i pljeskom. Zvižduk je zaradio Riječanima dobro znani sudac Tihomir Pejin, a pljesak vjerni navijači »bijelih« s Krka za svoj spektakl na Dan pobjede. Zvižduk bi zaradio vjerojatno i Soudani, no Mr. Derby sinoć se nije pojavio na Rujevici. Uoči samoga početka utakmice na semaforu je upriličen video kolaž spektakularnre bakljade na Krčkom mostu kada su 222 baklje obasjale Kvarner. A nakon pljeska izlazak igrača uz znane stihove: Volim te, Rijeko! Ubrzo je podno semafora stigla i skupina od 250 BBB-a i sve je bilo spremno za igračku i navijačku feštu…



Očekivano, bio je to uobičajen navijački repertoar s prepoznatljivim podbadanjima, grlata podrška »bijelima« sa sjevera davala je impuls momčadi Matjaža Keka, dok su »modri lavovi« više išli na svoju svježinu nošeni odličnom igrom Fernandesa. Na trenutak je Čileanac umirio Rujevicu, što nije pokolebalo Armadu, krenula je još grlatija podrška cijelog stadiona, no na terenu jednostavno nije išlo.





A kad je Fernandes drugi put zabio s »kreča« krenuo je novi impuls s tribina uz znanu krilaticu: Tko ne skače dinamovac je! Redali su se navijački refuli s tribina da bi ubrizgali pogonsko gorivo Kekovoj momčadi, ali to jednostavno nije bilo dovoljno za oslabljenu »Rijeku«. Istina, u nekim trenucima nije bilo niti sreće, Jelićeva vratnica i Črnicova greda u završnici izazvali su popriličan »tektonski« poremećaj na tribinama, ali sve je ostalo na tome. Koliko god se trudili igrači i navijači kao da je na trenutak izgubljena njihova sinergija. A kad je »Dinamo« ostao s igračem manje nakon isključenja Slovaka Lecjaksa iznova se probudila navijačka Rijeka, zaoštrile su se tenzije, no niti to nije uspjelo dati odlučujući poguranac »bijelima«. Bilo je jasno da je Rujevica osvojena prvi put, ali to nije zaustavilo navijače. Na nogama, uz pljesak i uz povike »Šampioni, šampioni« ispraćeni su »bijeli« u svlačionicu… Po običaju, »Rijeka« ne mora brinuti kada su u pitanju sjajni navijački impulsi.