Maksimir

Nikola Moro: ‘Veselim se Rujevici, uvijek je lakše igrati pred punim tribinama’

Ivana Vaupotić

Foto Denis Lovrović

Foto Denis Lovrović

Mislim da je svaka utakmica važna i svaka nosi svoje. Sigurno je da će pobjednik derbija na Rujevici dobiti pozitivan impuls za nastavak sezone – smatra Moro



ZAGREB Nedjeljni derbi s »Hajdukom« na stadionu Maksimir, »Dinamu« je donio poraz (0:1) i saznanje da Nikola Moro postaje sve važniji dio modrog ansambla. Uostalom, dovoljno se prisjetiti filigranski preciznog proigravanja u 51. minuti, kada je odlično odmjereni prizemni pas bježao od Borje Lopeza prema El Arabiju Hilalu Soudaniju koji je nadirao iza njegovih leđa. Bio je to jedan od onih poteza zbog kojih ljudi vole nogomet.


Doduše, bez konkretnog učinka za društvo iz Maksimirske 128, ali Moro je za to najmanje kriv. Modri ansambl izgubio je utakmicu kojom je mogao otkloniti puno dvojbi vezanih uz ime novog prvaka i zakomplicirao si je život uoči gostovanja na Rujevici za tri dana.


– Atmosfera u našoj svlačionici sigurno nije tako dobra kao što bi bila da smo riješili derbi na način na koji smo htjeli. Međutim, »Hajduk« je za nas završena priča. Odmah smo se okrenuli prema utakmici s »Rijekom« i s nestrpljenjem čekamo utakmicu na Rujevici – kaže Moro.




Budući da je »Rijeka« u zimskom prijelaznom roku dovela dosta novih igrača, može se reći da modri ansambl očekuje dosta nepoznanica u derbiju.


Pune tribine


– Ne bih htio ulaziti u procjene svih silnih promjena u »Rijeci«. Nisam tamo, a bilo bi neozbiljno davati paušalne ocjene o suparniku koji zaslužuje puno poštovanje i uvažavanje. Što se naše pripreme tiče, ona je ista kao i za svaku drugu utakmicu. Mi ponajprije moramo misliti na sebe i načinu na koji ćemo stvari s treninga prenijeti na teren. Tek onda možemo razmišljati o suparniku – dodaje devetnaestogodišnjak iz Solina.


Pored neizvjesnosti, drugi derbi u nizu donosi novi nastup pred dobro popunjenim tribinama, odnosno igranje u, kako se popularno kaže, pravoj nogometnoj atmosferi.– Naravno, veselim se utakmici na Rujevici. Uvijek je lakše igrati pred punim tribinama, bez obzira bilo to kod kuće ili u gostima. Takva atmosfera i huk s tribina jednostavno tjeraju svakog igrača da bude na maksimumu – objašnjava Moro.Iako je polufinale Kupa pomaknuto na 4. travnja, više je nego jasno da će nedjeljni dvoboj na Rujevici imati utjecaja i na taj dvoboj.

– Pobjednik će sigurno dobiti neki pozitivan učinak. Međutim, ne treba zaboraviti završnicu prošle sezone i derbi u Maksimiru prije finala Kupa u Varaždinu. Mislim da je svaka utakmica jednako važna i svaka nosi svoje. Sigurno je da će pobjednik derbija na Rujevici dobiti pozitivan impuls za nastavak sezone – rezonira nadareni veznjak.


Posvećen cilju


Svojim partijama u modrom dresu Moro je privukao pažnju brojnih europskih klubova, od Portugala do Ukrajine. Prema neslužbenim informacijama, mnogi su zainteresirani za njegove usluge i htjeli bi ga već od ljeta imati u svom dresu.


– Uopće ne razmišljam o tome. Ako bih se opterećivao takvim stvarima, ne bih imao vremena za ništa drugo. Drago mi je čuti da postoji zanimanje, ali do mene nije stiglo ništa konkretno. Kada bude, klub će reagirati pa ćemo vidjeti kako stvari stoje. Do tada sam igrač »Dinama« i maksimalno sam posvećen ispunjenju ciljeva koji su pred nama, a to su osvajanje prvenstva i Kupa – zaključuje Moro.