Novi klupski momenti

Najnoviji poraz nije u Keka izazvao bitno drugačije tonove: ”Što god da se dogodi, ostajem u klubu!”

Ivan Volarić

Foto N. Reberšak

Foto N. Reberšak



 Najnoviji poraz nije u trenera »bijelih« Matjaža Keka izazvao bitno drugačije tonove nego nekoliko dana ranije nakon poraza od »Austrije«. 


– Utakmica u kojoj je »Lokomotiva« zabila, a mi ne – započeo je Kek. – Dobro je da je pred nama reprezentativna stanka da se malo posložimo, iako nas ubrzo čeka vrlo bitna kup utakmica. Pokušali smo sve u nastavku, stvarali smo pritisak, ali u prvom poluvremenu dobili smo još jedan gol kroz sredinu, srce igre. Ne mogu komentirati situaciju kod njihove ruke, jer nisam dobro vidio.


Primili ste pogodak na razini malonogometne ekipe dječjeg vrtića?




– Kao i svi koje smo do sada primili… Iz prekida ili kroz srce igre – sredinu. Pripremili smo sve, pričali, usmjeravali… U nastavku smo napravili pritisak, ali bili smo prespori s loptom. Teren nije bio idealan, ali kako za njih tako i za nas.


Iz utakmice u utakmicu ponavljaju se neke stvari, kako pokrenuti, promjeniti neke stvari?


– Pričali smo već o tome. Moramo razmišljati o tome kako se konsolidirati, kako prekinuti crni niz. Iza nas je teška negativna serija i uopće nije problem u pojedincu nego u klubu. Navijači su pokazali kako stoje s klubom, da im je stalo do kluba. Svaki pojedinac je manje bitan od toga da se klub postavi na noge. Još uvijek smo na vrhu, u kombinacijama smo za drugo, treće i četvrto mjesto, ali treba otvoreno pričati i neke stvari postaviti na mjesto.


Kako komentirate reakciju navijača na ulazak Marija Gavranovića?


– Rekao sam već da jedan pojedinac gore ili dolje nije toliko bitan. Klub je bitan. Još jednom, navijači su pokazali što misle na način velike potpore. Igrači moraju dignuti glave, moraju i oni snaći moći. Na kraju krajeva jedino mi i igrači možemo ovo izvući. Sigurno da će s radom i poštenim odnosom doći bolji dani. U to vjerujem, uostalom ti ne možeš njima ništa reći nakon drugog poluvremena.


Zagrebačke kolege je zanimalo imali Kek još motiva pokrenuti ovu momčad?


– Što god da se dogodi ostat ću blizu kluba i u klubu, ali ni ne razmišljam da odem. Znam da su sve te špekulacije poremetile puno toga, puno toga je bilo izvučeno iz konteksta. Moramo živjeti s time. U razgovoru s ljudima iz kluba tražit ćemo riješenja. U moj motiv ne treba sumnjati, na kraju krajeva dao sam neki udio u to kako je »Rijeka« izrasla. Iz ovoga možemo izaći jedino sa zajedničkom idejom. Puno toga mi je podmenuto u zadnje vrijeme, ali moj motiv i moja želja, moje srce za »Rijeku« nitko ne može dovesti u pitanje. Onda sam uvrijeđen kao čovjek!


Vodili ste posljednjih dana razgovore u klubu, no čini se da pravi razgovori tek slijede u stanci?


– Pričali smo s igračima, pričamo između sebe, naš predsjednik je tu pa sada pričamo malo više. Bilo bi nekorektno bježati od odgovornosti, a nisam da ne kažem što da bi se sada okrenuo i pobjegao prema Sloveniji. Moram reći da smo ja i moja obitelj odlučili živjeti u Opatiji i Rijeci. Nisko se osjećam kada mi onda podmeću. Sada postavljati u pitanje moj motiv i moju želju…


Mislite na medijsko podmetanje?


– Ima svega… Novinari samo traže informaciju, a možda smo mi u klubu najviše zakazali u pravoj i pravovremenoj informaciji, u čistoj komunikaciji, ali to su teme za iduće dane… – rekao je trener Riječana.


Predsjednik Damir Mišković bio je u Kranjčevićevoj, nije bio raspoložen za komentare.