Franko Andrijašević

Nadam se Rijeci koja igra, koja je agresivna i koja ako Bog da skuplja bodove

Denis Frančišković

Franko Andrijašević/Foto Arhiva NL

Franko Andrijašević/Foto Arhiva NL



RIJEKA Nogometaši Rijeke subotnjom su generalkom s Olimpijom (4:2) zaokružili ciklus zimskih pripremnih utakmica. »Bijeli« su ušli u posljednji tjedan priprema u kojem treba dodatno ispolirati sve segmente igre, izabrati najspremnije, prije svega za prva dva okršaja sa Zagrepčanima (Lokomotiva i Dinamo), i ubrizgati novu količinu svježine. Jer, protiv »zmajčeka« nije bilo dobro, poglavito u prvom poluvremenu. Malo je toga viđeno od udarnog sastava Simona Rožmana koji se razbudio tek u nastavku i zahvaljući prije svega vanserijskim potezima napadača Čolaka bitno popravio dojam.


Upravo Franko Andrijašević zabio je nakon krasnog Čolakovog voleja i odbijene lopte vratara…


– Prvo poluvrijeme nismo bili pravi, možda su nas gosti malo usporili, izgledali smo malo kao da smo »mrtvi«. Mislim da je trebalo malo da nas probije znoj što se vidjelo drugo poluvrijeme kada smo bili puno bolji, pokazali smo kako ustvari želimo igrati. Da, pokazali smo dva lica, ali vjerujem da je drugo poluvrijeme ono naše pravo lice. Ono treba biti putokaz kako dalje – kaže Rijekin golgeter i glavna poluga napadačkog dijela momčadi.




U Umagu su na njegovom mjestu po izlasku igrali uglavnom Puljić i Lončar u novoj ulozi.


– Zadovoljni smo kako je to izgledalo u Umagu, sve ono što smo radili želimo prenijeti i na utakmice koje slijede. Niti jedan trening nije bio nekakav prazan hod, svaki je imao smisao i znalo se što želimo. Sad je praktički sve na nama, znamo kako se postaviti u pojedinim situacijama, sad se još treba dignuti do Lokomotive i onda kad sve krene onda ja se nadam moći ćemo gledati jednu Rijeku koja igra, koja je agresivna i koja ako Bog da skuplja bodove – dodaje Andrijašević.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU