Ostaje u Rijeci

NIŠTA OD TRANSFERA Anderlecht umjesto Župarića doveo Gambijca iz Danske za osam milijuna eura

P. N.

Dario Župarić/G. KOVAČIĆ/PIXSELL

Dario Župarić/G. KOVAČIĆ/PIXSELL

Iako se Župarićev transfer u Anderlecht činio kao gotova stvar cijeli posao je propao nakon što su u četvrtak navečer završili uzvratni susreti play off-a Europske lige, a danski Midtjylland ostao bez skupne faze tog natjecanja



RIJEKA Dario Župarić po svemu sudeći ostaje na Rujevici. Iako se njegov transfer u Anderlecht u jednom trenutku činio kao gotova stvar cijeli posao je propao nakon što su u četvrtak navečer završili uzvratni susreti play off-a Europske lige.


Danski Midtjylland pred svojim navijačima izgubio je od švedskog Malmoea, ostao bez skupne faze EL, a vodstvo danskog prvoligaša prihvatilo ponudu iz Belgije za svojeg braniča Bubacarra Sanneha.


Mladi, 23-godišnji Gambijac, postao je u rekordnom roku novi branič Anderlechta koji je u taj posao uložio čak osam milijuna eura na ime odštete.




Upravo ta činjenica jasno sugerira da novac u pregovorima u trokutu Rijeka – Anderlecht – Župarić uopće nije bio problem.


Ako je vodstvo Anderlechta u dovođenje Bubaccara spremno uložilo čak osam milijuna vjerojatno im ne bi bio problem za četiri puta manji novac dovesti braniča Rijeke.


Župarić je po svemu sudeći bio pričuvna varijanta i kao takva se – ugasila.


Matjaž Kek je tako dobio veliko pojačanje zadnjeg dana prijelaznog roka, ali pod uvjetom da ovaj propali tranfser ne ostavi traga na raspoloženju stopera koji je u posljednje vrijeme daleko od svoje prave forme.


Osim toga, vjerojatno će izostanak ove prodaje bitno utjecati i na mogućnost da na Rujevici u posljednjim satima mercata reagiraju kroz dovođenje nekog novog imena.