Domagoj Pavičić

Možemo se »potući« s Dinamom i izvući pozitivan rezultat, imamo šanse i u finalu Kupa

Denis Frančišković

Domagoj Pavičić/Foto Arhiva NL

Domagoj Pavičić/Foto Arhiva NL

Protiv Dinama će naravno to biti potpuno drugačija utakmica. No, znamo da smo dobili Intera 7:0 pa potom u Splitu dobili četiri »komada«. Zato se ne smijemo niti malo opustiti. Igra protiv Istre je bila odlična, ali protiv Dinama na Rujevici bit će nešto sasvim drugo - kaže Pavičić.



RIJEKA Prava, disciplinirana, razigrana i raspucana Rijeka te potpuno neprepoznatljiva, raštimana i grogirana Istra 1961 u mreži koje je završio čak sedam lopti. A moglo je i više… Domaćini su na kraju strjepili da ne dožive još veći potop. Bio je to okvir za sliku nikad manje neizvjesnijeg susjedskog derbija na Drosini. Puljani su doživjeli najveći domaći poraz u HNL-u, Riječani ostvarili najveću gostujuću pobjedu, istim su rezultatom ove sezone matirali već Inter, a svojevremeno Cibaliju (2017./18.) i Zadar (2002./03.).


Ogledi Istre 1961 i Rijeke redovito su odlazili na stranu »bijelih«, Puljani su u 40 utakmica slavili samo četiri puta, Riječani čak 24 utakmice dobili. Prije toga najuvjerljivije 4:0 u veljači prošle godine, jednom 4:1 u srpnju 2016… Istina, »bijelima« je na ruku išlo i nikad lošije izdanje domaćina, ali je sastav Igora Bišćna odigrao pamtljivu, zrelu i kombinatornu utakmicu u jako važnom trenutku. Rijeka je četiri kola prije kraja praktički veliki korak bliže poziciji doprvaka uoči serije zahtjevnijih utakmica s Dinamom, Osijekom i Lokomotivom.


U Puli je za svaku pohvalu odigrala vezna linija »bijelih«, lopta je u nogama Pavičića, Halilovića i Lepinjice bila sigurna, Lončar se dobro snašao na lijevom krilu, a Čolak i Puljić se opet vratili pogocima. No, izvrstan je bio i kapetan Kvržić sa tri asistencije. U njegovom slučaju to i nije neka novost. Kvržić igra standardno dobro, odlično se snalazi na poziciji desnog bočnog igrača s obzirom na igru u oba smjera. I još bolje nadopunjuje s Murićem. Njih dvojica su Rijekin desni bok učinio daleko jačom stranom momčadi od lijeve strane…


Idemo dalje




No, epitet igrača utakmice ovog je puta pripao Domagoju Pavičiću. Odigrao je »messijevski«… Lopta je u njegovim nogama nekako najsigurnija, za suigrača pravovremena i točna. Domagoj je još jednom potvrdio svoje kvalitete organizatora igre, ali i strijelca. Posebno je dojmljiv bio njegov prvi pogodak kojim je načeo Puljane. Nekoliko prodora s lakoćom i onda sa 17 metara precizan i omjeren udarac u sami kut.


– Bilo je puno upitnika nakon Rudeša. Kao nismo briljirali, a bilo je nakon toga i malo razgovora na treningu. Sad smo ušli agresivno i koncentrirano. Rekli smo sebi, sačekat ćemo protivnika i biti bolji na tim drugim loptama. Uzeli smo sve te lopte i zabijali jako dobro. Sretni smo i idemo dalje – kaže Domagoj Pavičić, »prva violina« pulskog trijumfa.


Veza je ovaj put bila najprepoznatljiviji dio Rijekinog igračkog mehanizma koji je bio i više nego dobro podmazan. Lopte su imale svoju adresu, pravovremnost i jednostavnost u igri bilo je ono što je krasilo Bišćanovu momčad.


– Osobno volim kad igramo 4-3-3 ili 4-1-4-1. Dobro smo funkcionirali i bili čvrsti u središnjici. Svaka duga lopta bila je naša, a i u završnicu smo dolazili s tri, četiri igrača. To se pokazala dobitnim. Stvarno je lopta jako dobro išla. Svi smo zadovoljni načinom na koji smo pobijedili. Dva gola? Zadnji put sam ih zabio Zadru kad sam igrao za Lokomotivu. Davno je to bilo… – dodaje Domagoj.


No, tvrdi da pretjerane euforije nema. Na vrata Rujevice već kuca Dinamo. A pulska sedmica i više je nego dobra pozivnica gledateljima da na djelu vide trenutačno dvije najbolje hrvatske momčadi.


Devedeset posto


– Treba proslaviti i razveseliti se malo, ali ne poletjeti. Ali i što prije to zaboraviti s prvim novim treningom. Čekaju nas teške utakmice. Devedeset posto sam siguran da ćemo biti drugi, u jako smo dobroj poziciji. Inače, završnica je jako zanimljiva. Lokomotiva je malo pala, Gorica kiksala tako da su se Hajduk i Osijek malo odvojili. Očekujem pravu borbu za Europu do samog kraja – kaže Pavičić.


Što očekivati protiv novo-starog prvaka? Rijeka je već pokazala ove sezone da može matirati »modre«.


– Protiv Dinama će naravno to biti potpuno drugačija utakmica. No, znamo da smo dobili Intera 7:0 pa potom u Splitu dobili četiri »komada«. Zato se ne smijemo niti malo opustiti. Igra protiv Istre je bila odlična, ali protiv Dinama na Rujevici bit će nešto sasvim drugo. Možemo se s njima »potući« i izvući pozitivan rezultat.


Dinamo i Rijeka na neki će način zaključiti sezonu borbom za Rabuzinovo sunce. I to u Puli. Može li ona opet biti mjesto sreće za Pavičića i suigrače?


– Bilo bi lijepo osvojiti Kup i okrunuti sezonu. Mislim da nitko nije niti očekivao da ćemo u prvenstvu biti drugi s obzirom na sve što se događalo, odnosno na brojne ozljede. Međutim, pokazujemo mentalitet i karakter prave momčadi, što me posebno raduje. A Kup je jedna utakmica u kojoj moramo ići »sto na sat«. Ako budemo pravi, imat ćemo svoje šanse protiv Dinama – zaključuje Pavičić.