Odlazak legende

Močinić za Mujanovića… GOOOOOL… Prisjetite se trenutka u kojem je Korado Vujnović postao dio kolektivne memorije

P. N.

Matjaž Kek i Korado Vujnović / Foto: HRT

Matjaž Kek i Korado Vujnović / Foto: HRT



U Rijeci je jučer nakon kratke i teške bolesti preminuo dugogodišnji novinar, urednik, voditelj i sportski izvjestitelj HRT – Radija Rijeka Korado Vujnović, čiji je glas više od desetljeća bio zaštitnim znakom omiljenih i rado slušanih radijskih prijenosa utakmica HNK-a Rijeka.


Posljednjih je petnaestak godina surađivao kao novinar sportskoga programa HRT – Radija Rijeka, Hrvatskoga radija (HRT – HR) i Hrvatske televizije (HRT – HTV). Na HRT – Radiju Rijeka vodio je i slušanu emisiju Pod stijenama Kantride, a redovito se javljao i u emisiju Sportski mikrofon Drugoga programa Hrvatskoga radija (HRT – HR 2).


Tijekom godina postao je jednim od ponajboljih sportskih izvjestitelja u Republici Hrvatskoj i takvim će ga pamtiti zaposlenici Hrvatske radiotelevizije te njezini slušatelji, gledatelji i čitatelji. 




Svaki navijač Rijeke itekako dobro zna i pamti Koradov glas, bio je uz Rijeku uz sve pobjede i poraze, uspone i padove, ali ono po čemu će ga svi posebno pamtiti, čak i ako im bijela boja nije pri srcu, je prijenos povijesne utakmice iz Stuttgarta kada su Riječani u posljednjim sekundama golom Mujanovića izbacili njemačkog velikana i plasirali su u Europsku ligu.



Korado, počivaj u miru.