Želi povratak

Mladi napadač Filip Dangubić na kaljenju u “Krki”

Ivan Volarić

Nadam se da ću dobiti novu priliku da se pokažem u matičnom klubu, ali sve je na treneru, odnosno ljudima koji vode klupsku struku – kaže igrač »bijelih« na posudbi



RIJEKA U 73. minuti ogleda 31. kola Prve slovenske lige između »Krke« i »Zavrča« igrač u zelenom dresu s brojem 90 na leđima otvorio se na vrhu kaznenog prostora i odigrao povratnu loptu, a onda trenutak kasnije odjurio u kazneni prostor i kraj istrčalog vratara dobro odmjerenim udarcem vanjskim dijelom kopačke postigao pogodak koji je momčad iz Novoga Mesta odvela prema važnoj pobjedi u nastojanjima da pobjegne sa začelja ljestvice (pretposljednji Kopar ima dva boda više) i sačuva prvoligaški status.


Strijelac tog pogotka bio je Filip Dangubić, 20-godišnji napadač »Rijeke«, koji prolazi svojevrsnu golgotu na posudbi u »Krki«. Nekadašnji najbolji strijelac Prve HNL juniora, drugi strijelac Treće HNL – zapad prometnuo se u standardnog prvotimca »Krke«.


Upisao je gotovo trideset nastupa u zelenom dresu ove sezone, no ovo mu je treći pogodak. Premalo za igrača koji cijelu karijeru živi za gol i od golova. Ipak, i za to postoji logično objašnjenje.




– Sigurno da statistika što se tiče golova nije na razini na kojoj sam očekivao, ali treba uzeti u obzir nekoliko stvari. Prije svega ekipa smo koja igra dosta defanzivno, oslanjamo se na kontre i polukontre. Osim toga igrao sam gotovo cijelu sezonu u veznom redu, dosta daleko od gola. Zapravo, djelovao sam u nekim utakmicama kao defanzivni vezni. Ne želim da sve to zvuči kao alibi, ali sigurno da je to realno gledajući otegotna okolnost – tumači Dangubić, koji je pogodak »Zavrču« postigao zaigravši prvi put ove sezone na svojoj prirodnoj pozciji prve špice. »Krka« je promjenila trenera, umjesto Andreja Kastreveca, stigao je Miloš Kostič, koji očito ima više razumjevanja za mladoga igrača u osjetljivoj fazi razvoja.


– Dolaskom novoga trenera stvari su se malo promjenile, sve zajedno se dignulo na jednu višu razinu i mislim da imamo šanse ostati u ligi. Novi trener me je stavio u špicu, to mi je prva i jedina utakmica na toj poziciji ove sezone! Uzvratio sam pogotkom. Nažalost imam kartone pa neću igrati iduću utakmicu.


Dangubić se kao i svi mladi igrači »Rijeke« nada pozivu s Rujevice. Za prvu momčadi je debitirao prošloga proljeća odigravši desetak minuta protiv »Lokomotive«.


Valjda mu to nisu posljednje minute u matičnom klubu iz rodnoga grada?


– Svima nama koji smo na posudbi cilj i želja je vratiti se u »Rijeku«. Nadam se da ću dobiti novu priliku da se pokažem u matičnom klubu, ali sve je na treneru, odnosno ljudima koji vode klupsku struku. To je izvan mojega dosega… – rekao je Dangubić.