Predsjednik "Rijeke" nakon priprema

Mišković: Nadam se da ćemo se vratiti iduće zime u Dubai

Ivan Volarić

Snimio Ivan VOLARIĆ

Snimio Ivan VOLARIĆ

Trener i igrači mogu biti zadovoljni, jer su zaista radili u fantastičnim uvjetima, a pritom smo napravili i puno stvari vezanih uz promociju kluba i grada – kaže Mišković



DUBAI Predsjednik »bijelih« Damir Mišković nije propustio oproštajnu pobjedu svoje momčadi nad drugoligašem »Dubaijom«. Predsjednik danas napušta Dubai, zovu druge poslovne obveze. Momčad će »poletjeti« u utorak ujutro.


– Pripreme su bile odlične što se tiče uvjeta, ali i svega ostaloga – govori Mišković. – Mislim da Matjaž i igrači mogu zadovoljni jer radili su u fantastičnim uvjetima, a pritom smo napravili i puno drugih stvari vezanih uz promociju kluba i grada. Teško je očekivati rezultate tih razgovora odmah. Pozvali smo ljude da dođu u Hrvatsku, predstavnici Flydubaija dolaze na razgovore na proljeće. Ovo je tek početak suradnje, a treba puno raditi da bi se od toga nešto konkretnije dogodilo. Ovo je dobar vid promocije. Treba uzeti u obzir da se do sada u ovim krajevima za nas uopće nije znalo.


Flydubai


Na proljeće će predstavnike Flydubaia ugostiti čelnici Turističke zajednice Hrvatske i Kvarnera, Primorsko-goranske županije, grada Rijeke… Možda se i otvori mogućnost i da logotip Flydubaija osvane na dresovima nogometaša »Rijeke«.




– Nešto će se sigurno dogoditi ako budemo uporni. HNK »Rijeka« je samo kotačić u cijeloj toj priči. Svi drugi trebaju odraditi svoj dio posla.



Srećko Juričić nije drugo poluvrijeme pratio iz lože, sišao je u prostor ispred svlačionica da snagom svojega autoriteta primiri strasti jer šeik i njegova pratnja nemilice su stiskali suce koji su malo izgubili konce iako ama baš ništa nije bilo sporno. Juričić uživa u arapskom svijetu veliki ugled, uostalom nije zalud dobio nadimak »Big Coach«. Nakon utakmice domaćini iz »Dubaija« uručili su mu plaketu u znak sjećanja na dane kada je uspješno vodio njihovu reprezentaciju i neke klubove.– Iskreno, nisam se nikada doživljao tako velikim kao što me oni doživljavaju – kazao je Juričić onako iskreno iz duše, svjestan da se, kada počneš primati priznanja za minuli rad, jedno poglavlje u karijeri bliži kraju. Srećko dugo već nije »coach«…


»Rijeka« je ostvarila dvije pobjede u dvije prijateljske utakmice bez primljenog gola.


– Tek je početak priprema, noge su teške, ali vidi se da će novi igrači sigurno biti pojačanja. Vidi se da igramo drugačije nego jesenas. Mislim da kada se novi igrači u potpunosti uklope, kada počnu prave utakmice, da će sve to izgledati još bolje. Utakmica protiv »Dubaija« je bio malo jači trening, što je dobro za ovu fazu priprema. Bitno je da se nitko nije ozljedio.


Tržište


Iako su dovedena trojica igrača, prijelazni rok iz riječkoga kuta gledanja sigurno nije završio.


–  Aktivni smo na tržištu, vidjet ćemo što se dogoditi.  Imamo dobre igrače i dobru ekipu, a ako se pojavi kvalitetan igrač, onda ćemo sigurno regirati.


Aktualno je dovođenje krilnoga napadača, Rumunja ili nekoga drugoga.



Nastavlja se sezona emisije Orlando na Kanalu Ri. Večeras, međutim, od 20 sati, neće biti emisije iz studija, nego iz – Dubai marine. Snimljene unaprijed, naravno. U gostima kod Damira Miškovića na 30. katu nebodera od 46 katova, odakle puca pogled na dojmljivu sliku. U uvodu emisije i priče o Riječkoj noći u Dubaiju. S Miškovićem o svemu – naslovu, Kantridi, pojačanjima, Europi, Mamiću, suđenju…



– To je još  uvijek otvoreno. Ako struka smatra da je to igrač koji će nam pomoći i igrač pristane doći u »Rijeku«, zašto ne?


Za Miškovićeve ere: Turska pa dvaput Španjolska i prvi put u povijesti kluba – Dubai. Da li će se »Rijeka« i iduće zime ponovo pripremati u Ujedinjim Arapskim Emiratima gdje će uskoro na turnir i klinci »Rijeke« (kraj Abu Dhabija).


– Ja se nadam da ćemo se vratiti u Dubai! – zaključio je predsjednik »bijelih«.