Jedanaestorka za Inter

Matjaž Kek u Zaprešiću prisiljen mijenjati sastav koji pobjeđuje: Startaju Maleš i Kulušić?

Ivan Volarić

Čak četvorica igrača »Rijeke« imaju dva žuta kartona (Andrijašević, Gorgon, Maleš i Žuta) što znači da Kek u idućim susretima ni da hoće vjerojatno neće moći izvesti istu jedanaestorku



RIJEKA Matjaž Kek morat će prekršiti staro trenersko pravilo i u Zaprešiću promjeniti momčad koja – pobjeđuje. Trener »bijelih« tijekom osječkog ogleda ostao je bez standardnog veznjaka Filipa Bradarića koji je u Gradskom vrtu pored ozljede mišića zaradio i treći žuti karton.


Kek nije (još) kategorički rekao kome će pružiti priliku, no pretpostavka je da će se odlučiti za kapetana Mate Maleša, koji je jesenas obično uskakao na poziciju jednog od dva povučena vezna igrača.


Osim Maleša treneru »bijelih« na raspolaganju su i Dario Čanađija, te Bernardo Matić.




Čanađija je povremeno igrao tijekom portugalskih priprema, Kek mu je pružio 57 minuta u posljednjem prijateljskom ogledu protiv »Pazinke«, a Dario potvrdio da je u solidnoj formi. Na toj poziciji svidio se u Portugalu i Matić, koji je veći dio utakmice protiv »Pazinke« odigrao na poziciji stopera.


Osim u veznom redu, eventualne promjene mogu se očekivati i u zadnjem redu. Iskusni stoper Ante Kulušić sigurno je spremniji nego uoči gostovanja u Gradskom vrtu, a treba vidjeti i da li će Kek ponovo posegnuti za promjenom na lijevoj strani obrane (Vešović umjesto Žute) ili će tu kombinaciju zadržati u rukavu za eventualnu reakciju tijekom utakmice.


Usput, čak četvorica igrača »Rijeke« imaju dva žuta kartona (Andrijašević, Gorgon, Maleš i Žuta) što znači da Kek u idućim susretima ni da hoće vjerojatno neće moći izvesti istu jedanaestorku.