Šampionski kapetan

Mate Maleš i službeno postao tehnološki višak u svlačionici Dalian Yifanga

Hina

Foto: D. ŠKOMRLJ

Foto: D. ŠKOMRLJ

Pred bivšim kapetanom »Rijeke« su dani protkani razgovorima i sastancima u kojima će pokušati razriješiti svoj status



RIJEKA Mate Maleš stigao je jučer zajedno s nogometašima »Dalian Yifanga« u Šangaj nakon priprema u Južnoj Koreji, upoznao nove suigrače, Portugalca Josea Fontea (West Ham), Belgijanca Yannicka Carasca i Argentinca Nica Gaitana (oba Atletico Madrid), te spoznao da je proglašen tehnološkim viškom u svlačionici i prije nego što je upisao prve minute u dresu svojega novog kluba. Naime, vodstvo »Dalian Yifanga« odlučilo je vratiti u momčad napadača iz Zimbabvea Nyashija Mushekwija čime je popunjena kvota od četiri stranca koliko kineski prvoligaši mogu registrirati.


Pred bivšim kapetanom »Rijeke« su dani protkani razgovorima i sastancima u kojima će pokušati razriješiti svoj status. Dva su moguća raspleta, jedan je da Kinezi isplate igrača (i Rijeku), te Maleš ekspresno s čistim papirima krene u potragu za drugim angažmanom, a drugi je da Mate trenira s drugom momčadi »Daliana« i čeka daljnji rasplet, vjerojatno do ljetnog prijelaznog roka, a onda eventualno svoj slučaj povjeri odgovarajućim tijelima FIFA-e.


Inače, momčad »Dalian Yifanga« je zahvaljujući posljednjim igračkim angažmanima barem prema transfermarktu prvi favorit za osvajanje naslova prvaka kineske Superlige koja starta danas. Konkretnije, »Dalian Yinfang« ima za čak 24 milijuna eura vrijedniju momčad od aktualnih prvaka »Guangzhou Evergrandea«!




Među ekipe kojima će glavni cilj biti izboriti ostanak u društvu najskuplje azijske nogometne lige spadaju i nogometaši »Henan Jianyea« (danas će ugostiti Tianjin Quanjian) koje vodi Dragan Talajić, jedini hrvatski stručnjak u uglednom društvu mnogih svjetskih stručnjaka za kormilima kineskih prvoligaša. Jedini hrvatski nogometaš u Superligi, nekadašnji napadač »kockastih« Nikica Jelavić, na teren će u nedjelju kada njegov »Guizhou Hengfeng« dočekuju »Jiangsu Suning« Fabia Capella.