Misteriozna ozljeda

Martićeva zubobolja, Kekova glavobolja: Problem u riječkoj obrani izazvao – karijes

Ivan Volarić

NEOČEKIVANI PROBLEMI – Matjaž Kek / arhiva NL

NEOČEKIVANI PROBLEMI – Matjaž Kek / arhiva NL

Misteriozna ozljeda Ivana Martića možda će natjerati Matjaža Keka na povlačenje Marka Vešovića u zadnju liniju



 Nakon prijateljske utakmice protiv »Krka«, odnosno test ogleda »kockastih« u Belfastu, na Rujevici mogu podvući crtu ispod još jedne reprezentativne stanke koja prema očekivanjima nije protekla tako bezbolno za »Rijekin« igrački kadar. Dok se ne utvrdi u kojem stanju su se vratili branič Matej Mitrovića i veznjak Filip Bradarić, koji su odigrali svih 90 minuta u pobjedi Hrvatske nad Sjevernom Irskom, ostaje činjenica da se Matic Črnic vratio ozlijeđen na Rujevicu.


Nisu u klubu baš najzadovoljniji činjenicom da je mladi napadač svoju ozljedu koljena zaradio na treningu slovenske vrste uoči utakmice s Poljskom te da je vraćen u klub tek po povratku iz Wroclava gdje, naravno, nije igrao. Na kraju se ispostavilo da je Črnicu stradao menisk zbog čega će bit podvrgnut atroskopskom zahvatu uslijed čega će vjerojatno biti izgubljen do kraja jeseni.


Gavranović bolje


Osim Črnica trener »bijelih« sigurno u Koprivnici neće moći računati na požutjele Stefana Ristovskog i Josipa Mišića (vjerojatno će ga zamijeniti Mate Maleš), dok je nastup Marija Gavranovića upitan zbog istegnuća zadnje lože. »Super Mario« se osjeća bolje, postoje objektivne šanse da istrči u nedjelju, no jasno je da na Rujevici u tom dijelu moraju imati pripravna i neka druga rješenja. Ako je suditi po posljednjim prijateljskim utakmicama onda Matjaž Kek u tom dijelu ima široki spektar dobrih figura. Florentin Matei je protiv »Grobničana« i »Krka« pokazao da je željan igre i u dobroj formi. I jedini »teškaš« među napadačima »Rijeke«, Haris Handžić, je u obje posljednje test utakmice pokazao da se može osloniti na njega. Handžićev ulazak bio bi možda najbezbolniji jer ne iziskuje neke druge rohade u napadačkom dijelu. Naime, ulazak Mateija na jednu od pozicija polušpica značio bi da će Gorgon ili Andrijašević zaigrati u vršku napada.


Nezadovoljstvo




Postoji i treća varijanta, a to je da Matei i Handžić zajedno počnu utakmicu protiv »Slaven Belupa«, a o tome će u prvom redu ovisiti ishod Martićeve »zubobolje«, koja bi treneru »bijelih« mogla donijeti – glavobolju. Martić je logična i unaprijed pripremljena zamjena za Ristovskog na poziciji desnog braniča, no Švicarac hrvatskih korijena se, barem prema službenom tumačenju iz kluba, naprasno razbolio. Budući da ne postoji zubobolja koja bi ga mogla odvojiti od terena na duži period utakmica u Koprivnici pokazat će krije li se iza ove misteriozne bolesti nešto drugo – možebitno nezadovoljstvo minutažom. Ako je došlo do stanovitog razmimoilaženja onda je jasno da će Kek morati nešto »iskemijati« idućih dana. Isprobao je protiv »Krka« na poziciji desnoga beka Darija Čanađiju, što sigurno nije najbolje rješenje. Preostao mu je još jedan potez, a to je da privremeno u zadnju liniju vrati Marka Vešovića čime bi se onda otvorio prostor i za Handžića i za Mateija.