Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 1
Sutra: 26° 29° 2
18. lipnja 2018.
Osvrt Orlanda Rivettija

Komentar Marko Vešović riješio sve Rijekine probleme

Foto D. Škomrlj
Foto D. Škomrlj
Autor:
Objavljeno: 16. srpanj 2017. u 21:42 2017-07-16T21:42:00+02:00

Šampionska premijera bez sjaja. Riječani su upisali očekivanu pobjedu, osvojili tri boda, ali su, kao i protv Velšana prije četiri dana, bili daleko od one nabujale Rijeke iz prošle sezone kada je nosila sve pred sobom. Jučer su se mučili. Sebe i gledatelje. Sigurno nitko nije uživao. Posebice od 55 minute kada su Riječani ostali s desetoricom, zbog isključenja Bradarića. Sudac Struakn je brz na »žutom obaraču«. Dok sve eventualne dvojbe nije otklonio igrač utakmice – Marko Vešović. Zabio je drugi gol nakon što je asistirao kod prvoga.

Riječani kao poštari u nepoznatom im gradu... Previše lopti bez točne adrese. Koprivničani, svi iza lopte, bez pola momčadi u odnosu na prošlu sezone (Heber je u bijelom dresu), disciplinirani u taktičkom rasporedu 5-3-2 (ili s trojicom otraga...), do odmora su uputili dvostruko više udaraca prema Rijekinom vrataru. Rijeka je iz jedinog udarca u okvir vrata zatresla mrežu. Gorgon je zatvorio trokut akciju sa Heberom i Ritsovskim, glavom naciljao mrežu s trojicom obrambenih igrača ispred sebe. Austrijanac je počeo vježbati za Austrijance (Salzburg).

Rijeka je do odmora demonstrirala besmislenost posjeda lopte. Situacije kada ne znaš što ćeš s njom, odnosno kada dobro oganizirani suparnik lako zatvara koridore protiv sporih suparnika u glvama i nogama. Izostanak Gavranovića otvorio je mjesto Mateiju na lijevoj strani, a Heber zaigrao kao prva špica, ali neigranje Švicarca ne može biti razlog ofenzivnom neredu. Rijeka je definitivno još u fazi podmazivanja stroja. Uštimavanja ofenzivne četvorke, jučer bez Gavranovića, ne pomažu niti graditelji igre, mozgovi sredine terena, Mišić i Bradarić, daleko od onih sjajnih predstava prošle sezone. A oni su srce momčadi.

Rijeka bez dovoljno maštovitosti i brzine. Uvelike je olakašan posao gostima iz Koprivnice i zbog činjenice što Riječani nisu uspjevali stvoriti višak igrača »jedan na jedan«. Igra je bila jednolična i lako predvidljiva. Tuča na limenom krovu, strašna buka, a šteta nikakva. Previše nervoze dok Vešović nije iskalio sav bijes na lopti i zakucao – pobjedu. Teško izborena, utoliko slađa. S Koprivničanima je uvijek uzbudljivo i neizvjesno. Prošla su vremena onh silnih remija, sada je Rijeka puno kvalitetnija, pobjeđuje i kada ne blista.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka