Napadač "Bijelih" poručuje

Marko Vešović: Natjerat ćemo skeptike da promijene mišljenje o Rijeci

Ivan Volarić

snimio Ivica Tomić

snimio Ivica Tomić

Liga prvaka je veliki izazov za svakog pojedinca i zato imamo motiv više da se pokažemo u što boljem svjetlu. Isto tako, da sve one koji su pričali da nećemo uzeti naslov i da nećemo igrati zapaženu ulogu u Europi natjeramo da promjene svoje mišljenje.



Uoči utakmice pretkola Lige prvaka protiv velških “Svetaca”, napadač “Bijelih” Marko Vešović samo je ponovio sve ono što njegovi suigrači govore već tjednima na spomen ovosezonskog nastupa »bijelih« u Europi.


– Izuzetno bitna i izazovna utakmica je ispred nas – govori Vešović. – Otvaramo novu sezonu i želja nam je da je otvorimo na pravi način. Imamo veliku obvezu kao prvaci države da se pokažemo u najboljem mogućem svjetlu. Nismo se badava spremali četiri tjedna u sezoni kupanja da bismo olako prosuli sav taj napor i trud koji smo uložili u osvajanje titule, ali i u pripreme za nastup u Europi. Dobili smo informacije o protivniku i stoji da smo favoriti, ali to moramo pokazati na terenu. Spremni smo, motivirani i koncentrirani znajući koji je cilj. Na nama je da sve napravimo da već sutra riješimo dvojbke oko pobjednika ovoga dvoboja.


Što znate o vašem suparniku?




– Prava otočka ekipa, jaka fizički. Kolektiv je iznad svega, nema nekog izrazitog pojedinca, ali sigurno se neće doći ovdje predati. Doći će puni samopouzdanja zahvaljujući rezultatu iz uzvratne utakmice protiv »Europe« gdje su napravili podvig i sigurno  da će nešto slično željeti ponoviti i protiv nas.


Iz vaše svlačionice dolaze glasovi da ste i vi željni napraviti podvig plasmanom u skupine Lige prvaka, odnosno nešto što, kao što je rekao Mario Gavranović, još nije uspjela napraviti niti jedna generacija nogometaša »Rijeke«?


– Jesmo! Samo Mario je igrao Ligu prvaka, a nitko od nas ni kvalifikacije (osim Zorana Kvržića op.a). Liga prvaka je veliki izazov za svakog pojedinca i zato imamo motiv više da se pokažemo u što boljem svjetlu. Isto tako, da sve one koji su pričali da nećemo uzeti naslov i da nećemo igrati zapaženu ulogu u Europi natjeramo da promjene svoje mišljenje.