Splićanin u vršku AEK-ova napada

Marko Livaja ugradio je veliki doprinos u pobjedu Grka na Rujevici: Rijeka me nije iznenadila

Ivan Volarić

Marko Livaja/Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Marko Livaja/Foto: Igor Kralj/PIXSELL



RIJEKA Marko Livaja, Splićanin u vršku AEK-ova napada, odradio je veliki posao u pobjedi njegove momčadi na Rujevici. Teško se sjetiti kada je jedan napadač tako izmučio stopere »Rijeke« kao 24-godišnjak koji je stigao u Atenu ovoga ljeta na posudbu iz »Las Palmasa«.


– Moram pohvaliti trenera i dečke za odličnu utakmicu. Zasluženo smo uzeli tri boda. Igrali smo dobro u prvih 20 minuta, a poslije se uvukla nervoza pa smo počeli nabijati lopte. Istina, mnoge sam zadržao, ali to u principu nije naša igra – više gajimo pas igru. Međutim, u nekim utakmicama se moraš prilagoditi suparniku i iskoristiti svoje šanse – govorio je Livaja nakon utakmice i osvrnuo se na izdanje riječke momčadi.


– »Rijeka« me nije iznenadila. Imaju dosta igrača koji igraju dugo zajedno, sigurno da su kvalitetni i nisu slučajno osvojili naslov prvaka nakon toliko godina – nastavio je Livaja, koji nije želio gurati sebe u prvi plan, iako je odradio »rudarski posao« za svoju ekipu.




– Mi smo ekipa koja stvara dosta prilika, imamo dosta udaraca prema suparničkim vratima. Zadovoljan sam svojom igrom, bitno je da igram, svaku utakmicu se osjećam sve bolje i bolje. Vjerujem da će uskoro stići i golovi.


AEK-a je pobjeda u Rijeci gurnula u prvu startnu poziciju za drugo mjesto u skupini. »Milana« ionako svi već vide u drugom krugu kao lidera skupine D.


– Istina, svi »Milana« već vide na prvoj poziciji, ali i oni su nedavno pokazali protiv »Lazija« da imaju dosta problema u igri i da neće to ići tako glatko. Imaju sigurno dosta kvalitetnih igrača, ali svaka ekipa ima šanse protiv svakoga. Mi bismo sigurno pobjedom nad »Austrijom« pred svojim navijačima u idućem kolu puno napravili, mogli bismo reći da smo 60 posto u drugom krugu. Međutim, »Austrija« je ozbiljan protivnik – rekao je Livaja.