Povratak nakon ozljede

MOMČILO RASPOPOVIĆ: Naše najveće pojačanje bit će ako ostanemo na okupu

Denis Frančišković

Momčilo Raspopović/Foto Arhiva NL

Momčilo Raspopović/Foto Arhiva NL

Ozljeda je sanirana, nema nikakvih problema. Istina, dosta sam ispao iz forme, dosta mi je težak taj aerobni i kondicijski trening. Ali, radim na tome, želja je što prije vratiti se u prijašnju formu. Vratio sam se na pravi način, nema nikakvih poteškoća i to je najbitnije. Ostalo će sve doći na svoje... - kaže Raspopović



RIJEKA Bekovi ostaju vječita priča nogometne Rijeke. Bili jači, bili slabiji. A najbolja Rijeka išla je upravo na njihov pogon. Vešović, Ristovski, Tomečak, Žuta…, imena su koja su garantirala brzinu, prepoznatljivost, igru u oba smjera. Nova Rijeka ima također tu kvalitetu više na bočnim pozicijama, problem je samo što ona nije uravnotežena. Desna strana na kojoj »ordiniraju« Raspopović, Tomečak, Pavelić, po potrebi Kvržić, Capan i Escoval, kudikamo je jača od one lijeve. Posebice povratkom dvojice igrača, Momčila Raspopovića i Marija Pavelića, nakon dugotrajnih ozljeda.


Raspopović se u vrijeme dolaska Bišćana toliko ustalio na svojoj prirodnoj poziciji da je po minutaži bio odmah iza Sluge i Pavičića koji su bili nezamjenjivi na svojim pozicijama. Ostao je upamćen njegov gol Dinamu u Maksimiru, ali i teška ozljeda krajem siječnja kad su mu u Koprivnici stradali stražnji ligamenti koljena.


– Ozljeda je sanirana, nema nikakvih problema. Istina, dosta sam ispao iz forme, dosta mi je težak taj aerobni i kondicijski trening. Ali, radim na tome, želja je što prije vratiti se u prijašnju formu. Vratio sam se na pravi način, nema nikakvih poteškoća i to je najbitnije. Ostalo će sve doći na svoje… – kaže Raspopović.




Kad je u pitanju Europa, među igračima ima i malo pozitivne nervoze. Međunarodna scena ipak je ono za čim žudi svaki nogometaš.


– Sigurno da su očekivanja velika, pogotovo nakon velikog uspjeha u domaćem prvenstvu i osvajanja Kupa. Europu očekujemo s dosta samopouzdanja i s puno velikih očekivanja. Nadamo se najboljem. Nogomet je takav, dosta ovisiš i o ždrijebu, odnosno o drugom protivniku. No, koga god dobijemo nastojat ćemo izvući najbolji mogući rezultat. Pokazali smo već u finalu Kupa da možemo i protiv jakih momčadi. Najvažnije je dati sve od sebe – smatra Raspopović. – Trebaju li nam pojačanja? Pa, pojačanja su uvijek dobra. To je nova konkurencija, to je dodatni motiv. Međutim, naše naveće pojačanje bit će ako na okupu zadržimo sadašnju ekipu.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU