Uoči utakmice protiv New Saintsa

MATJAŽ KEK U VELIKOJ BRITANIJI Moramo razmišljati o svojoj igri i kako zabiti gol

Ivan Volarić

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Prije svega moramo razmišljati o svojoj igri, kako postići pogodak i dovesti utakmicu u mirnu završnicu. Ali, to je Europa koja iziskuje koncentraciju kad već na Rujevici nismo osigurali mirniji rezultat, tvrdi Kek



 Rezultat iz prve utakmice sigurno od nas traži punu koncentraciju i dobru pripremu za utakmicu u specifičnim uvjetima zbog umjetne trave – rekao je Matjaž Kek dan uoči utakmice protiv New Saintsa u 2. pretkolu Lige prvaka.


 Snimio Vedran Karuza


Snimio Vedran Karuza



– Ali, kako za njih, tako i za nas. Sada ih bolje poznajemo nakon prve utakmice i jedini naš cilj i razmišljanja su prolazak u idući krug natjecanja, nadodao je KekVelšani su, za razliku od dva ogleda protiv gibraltarske »Europe«, na Rujevici bili »zakopčani do grla«. Probudili su se tek u samom finišu susreta kada su dugim loptama na »dvometraša« Scotta Quigleya unijeli malo nemira u užu riječku obranu. Opomena pred današnji ogled!– Mislim da su u prvoj utakmici pokazali način na koji nas mogu ugroziti – nastavlja Kek.





– Treba puno koncentracije jer su kao i svi otočani nezgodni u nekim situacijama, posebno treba pripaziti na odbijene lopte, kaže Kek. Međutim, prije svega moramo razmišljati o svojoj igri, kako postići pogodak i dovesti utakmicu u mirnu završnicu. Ali, to je Europa koja iziskuje koncentraciju kad već na Rujevici nismo osigurali mirniji rezultat, tvrdi Kek.


I sam trener »bijelih« je svjestan da njegova momčad nije dosegnula optimalnu formu, međutim veseli pomak koji je isprovocirao sudac Duje Strukan isključenjem Filipa Bradarića u prvenstvenoj pobjedi protiv »Slaven Belupa«. Kod igrača »Rijeke« probudio se nakon toga onaj silan fanatizam, koji ih je krasio u većem dijelu prošle sezone. 



– Rekao sam već da je to bila »Rijeka« koja mi je na trenutke nedostajala u posljednjim utakmicama. Ali znao sam da ulazak u sezonu poslije svega što se događalo prošle sezone neće biti lagan. Ni psihički, a ni i fizički. Treba malo vremena da se resetiramo i naštelamo na pravi način. Taj odgovor koji je dala momčad digao je i navijače i mislim da i rezultat protiv »Slaven Belupa« i način na koji smo reagirali poslije isključenja mora biti poticaj. Isto tako mora biti upozorenje da nismo dobro ušli u utakmicu i da smo u nekom momentu pustili malo previše prostora, ali nemoguće je da suparnik ne prođe centar ili ne zapuca po golu. Veseli što smo dobro ušli u sezonu, ali u europskim utakmicama vrijede drugi zakoni i sigurno će tražiti maksimalnu koncentraciju, odgovornost i agresivnost jer vidjeli smo u prvoj utakmici kako igraju – kazao je Kek.