Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
13. studenoga 2019.
Trener Rijeke

MATJAŽ KEK 'Rezultat me ne zanima, glavni cilj je razvijanje ovih igrača'

Foto Darko Jelinek
Foto Darko Jelinek
Autor:
Objavljeno: 9. travanj 2018. u 6:56 2018-04-09T06:56:23+02:00

Nakon izborene pobjede u Koprivnici Matjaž Kek je u prvi plan gurnuo igrače koji su, kako je istaknuo, uspješno izgurali vrlo težak tjedan.

– Mislim da je naša pobjeda zaslužena. Rijetki su odnosili sva tri boda iz Koprivnice. Pametno smo odigrali prvo poluvrijeme i zabili smo dva gola iz dvije dobre akcije. U drugom poluvremenu sam se malo bojao jer sam znao da ćemo početi padati. Međutim, zabili smo taj treći gol i otklonili sve dvojbe – rekao je Kek u startu.

Prema njegovim riječima, polufinale Kupa donijelo je posljedice koje su dovele do spomenutog pada sredinom druge dionice.

– Vidjelo se da u nogama imamo tu utakmicu u Maksimiru. To se posebno osjetilo kod Pavičića i Grahovca. Moram istaknuti da sam zadovoljan novim igračima koji su svojim ulaskom osvježili momčad. Naša želja je da nastavimo u istom ritmu. Rezultat me stvarno ne zanima, naš primarni cilj je razvijanje ovih igrača – dodao je Kek.

Njegov kolega s klupe »Slaven Belupa« nije djelovao previše razočarano zbog poraza. No, Tomislava Ivkovića zato je dotukao pristup njegovih igrača.

– Prvo poluvrijeme je bilo uspavanka sve do gola »Rijeke«. U drugom smo bili nešto bolji. Stigli smo blizu izjednačenja i kontrolirali smo utakmicu, a onda smo primili gol iz auta. Na kraju, bila je to zaslužena pobjeda »Rijeke«. Morali smo biti puno bolji i agresivniji. Ne znam za igrače, ali mene je sram kako smo odigrali prvo poluvrijeme. Moram razgovarati s čelnicima kluba jer ovako dalje ne ide – zaključio je Tomislav Ivković.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.