Zadovoljan

MATJAŽ KEK ‘Laknulo nam je nakon ove pobjede, dobro nam je došla uoči Jadranskog derbija’

Ivan Volarić

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Znate da prije svega želim da ekipa igra i tako smo se i postavili, rekao je Kek



VINKOVCI Trener »Rijeke« Matjaž Kek nije štedio glasnice u drugom poluvremenu vinkovačkog sudara, stalnim uputama držao je svoju momčad budnom. Zlu ne trebalo… Da nešto ne zaluta u mrežu, padne u vodu sve ono dobro što su Riječani napravili u prvih pola sata utakmice.


– Zasluženo smo ostvarili pobjedu u teškoj utakmici, prije svega što se tiče uvjeta za igru. Ovo je bitna pobjeda poslije svega što nam se događalo u posljednje vrijeme. Uspjelo je ono što smo se dogovorili i pripremili da odmah u prvom dijelu na ovoj strani gdje se dalo igrati dođemo do prednosti. Iz neozbiljnosti i slabije reakcije doveli smo utakmicu u neizvjesnost, ali ipak smo na kraju iskontrolirali utakmicu. Uvijek postoji mogućnost pogreške na ovakom terenu iz koje onda možeš primiti gol. Čestitke igračima koji su puno propatili u zadnje vrijeme. Ovaj rezultat vraća vjeru i dobro je došao uoči jadranskog derbija.


Vjeru u prvom redu vraća igra »Rijeke« barem u pojedinim razdobljima posljednjih utakmica.




– Znate da prije svega želim da ekipa igra i tako smo se i postavili. Kada smo pogledali teren, odlučio sam da idem s tri ofenzivnija vezna igrača, da ćemo sačekati ako dođemo u prednost. Neki igrači imali su problema nakon teške utakmice u četvrtak. Slažem se, u nekim razdobljima opet postajemo puno sigurniji u pasu i dajemo golove. Laknulo nam je poslije ove pobjede – poručio je trener Riječana. 


Njegov kolega Mladen Bartolović nije imao što puno za reći nakon utakmice.


– Sigurno da je naše nezadovoljstvo jer izgubili smo bodove, ali smatram da je pobijedila kvalitetnija i bolja ekipa. Pokušali smo sve, rezultat je bio aktivan do zadnje minute, međutim, kvaliteta »Rijeke« i loš teren nisu nam dopustili kvalitetnije akcije. Dečki su pružili sve od sebe, ali nismo uspjeli. Utakmicu smo izgubili u prvih 25 minuta kada nismo bili dovoljno agresivni baš kao i protiv »Dinama«. Puštali smo Bradarića i Mišića da slobodno odigravaju zadnje paseve, osim toga previše smo puštali bokove i u tom dijelu smo se pogubili. Posebno smo ranjivi bili na lijevom boku gdje je Žuta imao 15-20 centaršuteva u prvome poluvremenu – rekao je Bartolović.