Trener bijelih

MATJAŽ KEK Jedva čekamo utakmicu, teren će pokazati koliko smo jaki

Orlando Rivetti

Matjaž Kek, Foto: S. DRECHSLER

Matjaž Kek, Foto: S. DRECHSLER

Crtati sustav na papiru može se od danas do sutra, a u praksi je najvažnija komunikacija igrača na terenu. Najvažnija je kemija između igrača, kaže trener Riječana Matjaž Kek

RIJEKA – Pripreme su prošle, prijelazni rok još traje, do 15. veljače, deset kluba HNL-a nastavlja borbu za prvenstvene bodove. Riječani otvaraju karte na Rujevici, ugošćuju momčad pulske Istre 1961. Božinov i Leovac još nisu registrirani, Grahovac tek treba stići, a Gorgon će duže vremena biti izvan stroja. Trener Matjaž Kek slaže novu Rijeku.

– U kakvom je momčad stanju, što se sve dogodilo…Klasična pitanja uoči početka prvenstva, nakon obavljenih zimskih priprema. Poglavito u našem slučaju, nakon brojnih promjena, puno je upitnika. Jedno su, međutim, prijateljske utakmice, a drugo otvoriti prvenstvo na domaćem stadionu pred svojim navijačima.


Jedva čekamo da lopta krene s centra. Velika je želja krenuti s pozitivnim rezultatom. Naši gosti su u pauzi bili nažalost u središtu pozornosti po negativnim konotacijama. Složili su, ipak, momčad s igračima koji imaju dosta iskustva igranja u HNL-u.


Ima i mladih igrača, a s Jakićem i Antunovićem dobili su neophodnu drskost. Bit će zanimljiva utakmica kao i svaki susjedski derbi. Peče nas pulski poraz, neću govoriti o načinu, dosta je napisano. Za sve izazovna utakmica. Želimo dobiti i pokazati kako smo do sada radili. Izuzetno sam zadovoljan kako su igrači odradili treninge i pripremne utakmice.




Najvažnija je sada mirnoća, koncentracija tako da pokažu ono što znaju i mogu. Naglasak je na – daju sve od sebe.


Puno je bilo promjena u svlačionici, egzodus najskupljih eksponata, puno je novih lica. Kako ste zadovoljni učinjenim?


– Vrijeme će pokazati, rezultati dati odgovor na sva pitanja.


Je li bilo dovoljno vremena za uigravanje momčadi s obzirom na to da igrači još dolaze, ne znate kako će momčad izgledati?


– Neki misle da je bilo dovoljno vremena da se složi momčad s puno novih igrača, drugi smatraju da bi trebalo još vremena. Jasno je da neki igrači nisu još u stanju odigrati devedeset minuta. Posebice oni koji su propustili veći dio priprema zbog ozljeda. Veoma bitan u ovoj priči je voljni element svakog pojedinog igrača.


Nakon susreta s Puljanima, dolazi paklena serija, gostovanje kod Osijeka, pa Dinamo na Rujevici i Maksimiru za Kup?


– Najbitnija je utakmica s Istrom.


Gorgon ne konkurira za momčad, nisu registrirani Leovac i Božinov…


– O sastavu ću razgovarati s igračima na dan utakmice. Tako je to prije svake utakmice.


S obzirom na to da je bilo puno odlazaka i dolazaka, hoćete li mijenjati nešto u načinu igre?


– Crtati sustav na papiru može se od danas do sutra, a u praksi je najvažnija komunikacija igrača na terenu. Najvažnija je kemija između igrača. Kao što rekoh u uvodu, utakmica će pokazati što smo radili, koliko smo spremni i jaki za nastavak sezone.


Koliko je Čolak spreman?


– Teško je to procijeniti. Ali što se fizičke spreme tiče sigurno mu još nedostaje rada.