Zadovoljan predstavom

Kek konačno nasmijan: ‘Odrađeno. Sve je bilo kako sam i očekivao’

Orlando Rivetti

Jedva su hodali. Došli smo do cilja, do bodova, zadovoljan sam



Matjaž Kek s osmijehom na licu. Nije česta pojava. Zadovoljan zbog nova tri boda. I pozicije na ljestvici.  Splita se nije bojao, više svojih igrača… Njihovih glava. Ali preozbiljan je to sada klub. I ekipa!


– Odrađeno! Sve je bilo kako sam i očekivao. Poglavito u prvoj dionici utakmice.  Pritiskali smo, stvorili dosta prigoda. Dali dva gola. Čestitke igračima, jer su izdržali tešku utakmicu…


Tešku utakmicu?




– Borili su se sami protiv sebe. Dosta je igrača pokupilo virozu, neki su jedva izdržali drugo poluvrijeme. Jedva su hodali. Došli smo do cilja, do bodova, zadovoljan sam.


Gdje je bio Matei, nije ga bilo niti u službenom protokolu?


Ozlijedio je list, Handžić ima rupturu od šest centimetara. Stalno smo na ultrazvuku.


Zaključen je naporan tjedan?


– Izuzetno naporan. Dinamo, putovanje u Đakovo, Split. Trebao nam je odmor u glavama. Odrađeno, idemo dalje.


Vjekoslav Lokica svjestan je da je dobro prošao na Rujevici.


– Čestitam Rijeci! Zasluženo i glatko su dobili. Prevelika je razlika u kvaliteti. Rijeka je druga galaksija… Igra odličan nogomet, najbolji u HNL-u, ima odličnu atmosferu.


Split je u Osijeku dobio prvi gol iz nepostojeća kaznena udarca, igrali ste i protiv Dinama?


– U Osijeku smo nezasluženo izgubili. Lakše nam je bilo igrati s Osijekom i Dinamom nego što je to sada bilo s Rijekom. Rijeka je bila brža i jača u svakom kontaktu, dobila je svaki duel. Primili smo čudne golove, ali da nije bilo tih, dobili bismo druge. Jednostavno, nemamo za čim žaliti. Drago mi je samo da se nismo raspali, toga sam se bojao…


Rijeka?


– Ako ovako nastavi, na dobrom je putu prema povijesnom uspjehu. Osvajanju naslova prvaka. Rijeka ima momčad i inividualnu kvalitetu. (O. R.)