Bijeli traže trenera

Kek ga obožava: Tko je Simon Rožman, mladi slovenski stručnjak koji bi mogao preuzeti klupu Rijeke

P. N.

Simon Rožman, screenshot YouTube

Simon Rožman, screenshot YouTube

Odveo je Celje do drugog mjesta u prvenstvu i finala Kupa da bi godinu dana nakon toga otišao u Domžale. Nakon posla sportskog koordinatora preuzima prvu momčad s kojom uzima slovenski Kup i četvrto mjesto u prvenstvu



Kao glavni kandidat za novog trenera Rijeke, nakon što je klupu bijelih napustio Igor Bišćan, navodi se mladi slovenski strateg Simon Rožman.


Radi se o 36-godišnjem stručnjaku koji je svoju trenersku karijeru počeo u Celju. Vodio je sve mlađe uzraste tog kluba kao i akademiju, a prvu je momčad preuzeo u travnju 2014. postavši tako najmlađi trener u Prvoj slovenskoj ligi.


Odveo je Celje do drugog mjesta u prvenstvu i finala Kupa da bi godinu dana nakon toga otišao u Domžale. 




Nakon posla sportskog koordinatora preuzima prvu momčad s kojom uzima slovenski Kup i četvrto mjesto u prvenstvu. 


S Domžalama je osvojio i jedno treće mjesto (te su godine bili najefikasnija momčad), a došao je i do play offa kvalifikacija Europske lige izbacivši po putu bundesligaški Freiburg.


No ove je sezone upao u crnu rupu te je nedavno napustio klub nakon što u osam kola nije ostvario niti jednu pobjedu. 


Vodstvo Rijeke je navodno još prošli tjedan obavilo prve razgovore s njim.


Nije na odmet spomenuti da se o njegovom dolasku u Rijeku već spekuliralo prije nekoliko godina dok je na klupi sjedio Matjaž Kek. 


Ostalo je nejasno u kojoj ulozi je Rožman tada trebao doći, savjetničkoj ili onoj Kekovog pomoćnika i eventualno nasljednika, ali nema sumnje da je Kek fan mladog stručnjaka kao i da riječi aktualnog slovenskog izbornika imaju posebnu težinu na Kvarneru.