Nakon pulskog remija

Kek: ‘Šteta što smo toliko prilika bacili u vjetar, ali nemamo vremena biti nezadovoljni’

Orlando Rivetti

Foto V. Karuza

Foto V. Karuza

Po stvorenim prigodama trebali smo doći do pobjede, rekao je Kek



Matjaž Kek je kemijao od početka do kraja utakmice. Sastavom, zamjenama i mijenjanm pozicija igrača u određenim trenucima utakmice. Nije mogao jedno, staviti malo dinamita u kopačke napadača, niti namjestiti njihove nišanske sprave. 


– Nažalost, izgubili smo dva boda. Po stvorenim prigodama trebali smo doći do pobjede. Ali takav je nogomet. Dominirali smo, igrali smo, ali nismo bili efikasni. Slaba nam je utjeha da smo bili bliži pobjedi. Čestitke igračima, uložili su ogroman trud. Nakon izjednačujućeg pogotka ginuli su na terenu. Nažalost, zapucali smo previše prigoda u kvalitetnoj utakmici. Puljani su osvojili veliki bod igrajući pošteno i korektno. U dobroj nogometnoj atmosferi. Dobar je bio travnjak. Jedino je šteta što smo toliko prigoda bacili u vjetar. Nema puno vremena za biti nezadovoljni. U utorak nas čeka nova utakmica, Osijek na Rujevici – rekao je Kek.


Marijo Tot je za razliku od Keka bio – zadovoljan. Razumljivo. Boljeg suparnika natjerao je na remi.




– Zadovoljstvo je otkinuti dva boda tako dobroj ekipi kao što je to Rijeka. Borili smo se za sebe i svoju momčad. Rijeka je bila bolja, mi smo borbenošću pokušavali nadoknaditi manjkavosti. Pokušavali smo igrati. U razdoblju do odmora bilo je slabo, nismo uspjevali parirati niti u jednom dijelu terena, u nastavku je bilo puno bolje, mislim da je i pritisak Rijeke popustio. 


Na kraju je Tot poentirao:


– Ova Rijeka najbolja je momčad HNL-a. Osvojit će naslov prvaka!