Trener bijelih

Kek: Pobjeda u Puli posebno draga zbog igrača. Trebala nam je nakon Kranjčevićeve

Orlando Rivetti

Matjaž Kek / Foto: R. BRMALJ

Matjaž Kek / Foto: R. BRMALJ

Puno je promjena u ovom sastavu, morat će proći vremena da bismo došli do željene razine, rekao je trener bijelih nakon utakmice



PULA Matjaž Kek ima razloga za zadovoljstvo. Prije svega zbog rezultata, ali i zbog onoga što je njegova momčad pokazala u drugom dijelu utakmice.


Jedan pogodak je, naime, premala nagrada za dominaciju u posljednjh pola sata igre. Bodovi su, međutim, najvažniji.


Riječani su se borili, željeli… Bili su uporni i kada nije išlo kako su zamislili.




– Zaslužena pobjeda, ali više od toga bitno je bilo doći do bodova poslije one utakmice u Kranjčevićevoj, gdje smo odigrali kako smo odigrali i pali u četiri minute…


Nedostajalo nam je puno igrača, osjećala se nervoza u igri, pravili smo nepotrebne greške. Sve u silnoj želji da bismo došli do rezultata. Jednostavno bih rekao da je »Rijeka« u nekim prošlim vremenima sa puno kvalitetnijim sastavom teško dolazila do bodova, ili gubila…


Znam da je »Istri« svaki bod važan, da se bori za ostanak, ali mi ćemo do kraja gledati samo sebe. Čestitam igračima, zbog njih mi je ova pobjeda izuzetno draga.


Shvatili su da samo pravim pristupom mogu doći do više kvalitete igre. Puno je promjena u ovom sastavu, morat će proći vremena da bismo došli do željene razine.


Još jednom, čestitam igračima, potpuno su zaslužili ovu pobjedu sjajnim zalaganjem. Pristupom!


Što nije valjalo u prvom poluvremenu?


– Bilo je toga i u drugom poluvremenu. U zadnjih dvadeset, trideset metara nismo bili dovoljno konkretni.


Čolak, Acosty, Puljić i Heber su dosta lopti potrošli umjesto da igraju s veznim igračima. Znao sam da će nam nedostajati kreacije, jer takav nam je sastav bio na terenu.


Od 60. minute promijenili smo ritam, kako smo očekivali, uvjereni da će »Istra 1961« ipak malo posustati u svom presingu zbog silnih problema s kojima su ušli u pripreme.


Sada se to vidi i osjeti… Poglavito kada s negativnim rezultatom ulaze u posljednji dio utakmice. Mi smo u pravom trenutku dignuli, ili zadržali ritam.


Ipak, da smo ranije postigli pogodak, sve zajedno bilo bi puno lakše i jednostavnije. Momčad bi se rastrčala. Imali smo i stativu u prvoj minuti…


Puno je bilo tehničkih grešaka iako je teren bio jedan od boljih na gostovanjima na ovom stadionu. Dekle, teren ne može biti izgovor – rekao je Kek.


Darko Raić Sudar naglasio je kako je pobjeda Riječana zaslužena.


– Padamo u zadnjih pola sata posljednje tri, četiri utakmice. Znao sam da ćemo teško do boda ako ne zabijemo pogodak.


Bilo je i dobrih stvari, ali na žalost, sefamor je protiv nas…