Neumorna radilica

KVRŽIĆ O DINAMU “Mi smo još uvijek prvaci. Tako ćemo se i postaviti na Rujevici”

Orlando Rivetti

Lakši dio posla – Zoran Kvržić zabija treći pogodak »lokosima« / Foto Roni BRMALJ

Lakši dio posla – Zoran Kvržić zabija treći pogodak »lokosima« / Foto Roni BRMALJ

Moramo biti pravi, a na Rujevici mi diktiramo kako će se igrati. Ako svi budemo na razini svojih mogućnosti, doći ćemo do određenog cilja – kaže Kvržić



RIJEKA – Riječkoj publici predstavio se Srđan Grahovac, Antonio Mirko Čolak je i u drugoj domaćoj utakmici pogodio suparničku mrežu, Žuta je igrao desnog beka… »Rijeka« je izgledala kao momčad bez obzira na to što je imala dosta problema u fazi obrane zbog neigranja kažnjenog Župarića. »Lokomotiva« je tek u završnici susreta skrenuta na mrtvi kolosijek, nakon što je odigrala veoma dobru utakmicu. Dva kvalitetna i inspirirana suparnika i gledatelji su imali razloga za zadovoljstvo. Naravno, najviše krajnjim rezultatom, jer bodovi su u konačnici najvažniji. Golovi se zbrajaju… U sudačkom vremenu mrežu prvoligaša s Kajzerica zatresao je i Zoran Kvržć i tako okrunio svoju veoma dobru predstavu. A njegov je nastup bio upitan zbog ozljede zarađene prije dva tjedna u Osijeku. Protiv »Lokomotive« ušao je s klupe…


– Odradio sam dva treninga. Nije još kako bi trebalo biti, ali stisnuo sam zube. Treba pomoći i istrpiti bol. Zbog ekipe i zbog sebe – govorio je Kvržić.


Ušli ste u igru u 56. minuti kakav je bio zadatak s obzirom na to da je tada na semaforu stajalo 1:1?




– Napraviti presing na njihovu zadnju liniju, pokušati oduzeti neku loptu, zabiti gol…


Zasluga suigrača


Sve je odrađeno po trenerovom uputstvima, na kraju ste se počastili pogotkom?


– Pogodak je zasluga suigrača. Lopta je servirana na zlatnom pladnju. Bilo je teže promašiti nego poslati loptu u mrežu.


BRAVO MAJSTORE – Zoranu Kvržiću na pogotku su čestitali Domagoj Pavičić, Jakov Puljić i Antonio Mirko Čolak / Foto Vedran KARUZA


BRAVO MAJSTORE – Zoranu Kvržiću na pogotku su čestitali Domagoj Pavičić, Jakov Puljić i Antonio Mirko Čolak / Foto Vedran KARUZA



Zadovoljni ste svojom izvedbom?


– Apsolutno, ali cijela je ekipa odigrala fantastično. Nije »Lokomotiva« slaba momčad. Vidjeli ste koliko su vremena držali neriješeni ishod. Imaju čvrstu obranu, raskošnu sredinu terena, veliki talenti i potencijal, a u napadu ubojitog našeg bivšeg suigrača, Krstanovića. Mnoge će ekipa s njima imati problema.


Čolak je kod prvog gola »Rijeke« loptu prebacio Heberu, kod primljenog nije zatvorio Majstorovića, a na kraju je sjajnim pogotkom zapečatio sudbinu »Lokomotive«?


– Dogodi se da nakon bočne lopte igrač uđe ispred vas, osvoji prostor i zabije vam gol. Ali Čolak je napravio toliko dobroga na toj utakmici. U napadačkom dijelu odradio je lavovski posao. Prebacio je loptu Heberu, zabio majstorski pogodak. Svojim igrama i kretanjima, a igra i obranu, svima je olakšao posao.


Nakon »Lokomotive« u srijedu (17 sati) na Rujevicu stiže »Dinamo«?


– Nakon dobre predstave protiv »Lokomotive« moramo se što prije regenerirati i punim plućima krenuti na »Dinamo«. Moramo biti pravi, a na Rujevici mi diktiramo kako će se igrati. Ako svi budemo na razini svojih mogućnosti doći ćemo do određenog cilja.


Možemo protiv svakoga


Cilj je uzeti sva tri boda?


– Normalno. U svakoj utakmici igramo na pobjedu. Želimo i možemo dobiti svakoga, Pa i »Dinama« koji je bodovno toliko odmakao. Mi smo još uvijek prvaci države, to moramo dokazati protiv momčad koja juri prema naslovu. Bit će ambijent za pamćene. Uz naše navijače sve je lakše i – ostvarivo! Sve tri utakmice do sada odigrali smo kvalitetno. I onu u »Osijeku« s desetoricom. Pružamo dobre partije.


»Rijeka« igra sve bolje?


– Rastemo, a prostora za napredovanje ima još dosta. Pred ovom ekipom je lijepa budućnost.


»Dinamo« je moćan?


– Ima lijepu ekipu. Ostali su svi na okupu, uigraniji su, bez obzira na nekoliko novih igrača.


Gavranović je zabio svoj prvi gol u dresu nama, kaže da jedva čeka nastup na Rujevici?


– Kod nas je praksa da analiziramo cijelu suparničku momčad, a ne samo jednog igrača. Gavranović je prijetnja, ali nije jedina, svi su oni kvalitetni i motivirani za Rujevicu. Nikad ne izdvajam pojedince.


Svi zabijaju


Vešović je zabio gol za »Legiju«, Tomasov dva za »Astanu«, igrači koji su igrali na desnom krilu »Rijeke«?


– Svi zabijaju. Vidim i Kramarić je zabio šest u pet utakmica. Čestitam Vešoviću na prvijencu, Tomasovu na pogotke u Superkupu, ali i za ona dva protiv »Sportinga«. Bravo dečki!


Vešović je otišao kao desni bek, igrao je sve pozicije, lijevo i desno, isto vrijedi i za vas. Igrali ste na pozicijama oba krila, ali i oba beka…?


– U Osijeku sam još igrao zadnjeg veznog, pa napadača…


Na desnoj strani prema naprijed je idealna pozicija?


– Upravo tako, ali spreman sam uskočiti gdje treba. U konačnici najvažnije je biti na terenu, do momčadi, dati svoj doprinos. S kontinuitetom igara dolazi i forma.


Pojačanja?


– Grahovac je donio čvrstinu u veznom redu i agresivnost, Čolak je postigao dva gola u dvije utakmice, namjestio jedan, sjajan učinak za jednu špicu. Nego je posao zabijati golove. Neka tako nastavi…


Posudbe od Spezie do Tirasopolja su vas ojačale mentalno?


– Veliko iskustvo igranja u drugim prvenstvima.


Po stažu ste najstariji igrač »Rijeke«?


– Prskalo je došao malo poslije mene… Idu godine. Prekrasne. »Rijeka« za pamćenje.