Istra 1961 vs. Rijeka

KRAJ: Rijeka rutinski privela derbi kraju, bijeli pobijedili nakon gotovo dva mjeseca

Portal Novilist.hr

Franko Andrijašević bio je prvo ime utakmice/Foto D. ŠKOMRLJ

Franko Andrijašević bio je prvo ime utakmice/Foto D. ŠKOMRLJ



PULA Nogometaši Rijeke od 19 sati gostuju kod najbližih prvoligaških susjeda – Istre 1961. Riječani su nakon turbulentnih tjedana začinjenih slabim igrama i rezultatima suočeni s imperativom pobjede. Momčad Igora Bišćana posljednju pobjedu ostvarila je davno, 3. kolovoza, kada su bijeli na Rujevici svladali Slaven Belupo 3:1. Riječani nakon toga nisu dobili čak šest službenih utakmica zaredom, slaba je utjeha da su u posljednje četiri prvenstvene utakmice doživjeli samo jedan poraz. Tri od 12 mogućih osvojenih bodova gurnuli su Rijeku prema donjoj polovici ljestvice. Novi posrtaj sigurno bi dodatno uzdrmao Rujevicu, ali i doveo u pitanje poziciju trenera Igora Bišćana. Dobra vijest je da i konkurencija nije uvjerljiva pa Riječani s pobjedom na Aldo Drosini mogu uhvatiti priključak za vrhom.  Ohrabruje i golgeterska forma Franka Andrijaševića, ali i da se nekoliko igrača oporavilo od brojnih ozljeda koje ne zaobilaze riječku momčad.


Čekamo službene sastave i odabir trenera Rijeke koji ima dosta široki izbor kvalitetnih riješenja za ogled s Puljanima. Po svemu sudeći u momčad će se vratiti Punčec, koji je odradio kartone, potom Mamić na lijevi bok, ali i Pavičić u vezni red. Bišćan bi se nakon dugo vremena mogao vratiti provjerenim riešenjima u veznom redu: dvojcu Pavičić – Lončar, koji je prošle sezone dobro funkcionirao. Doduše, to istodobno znači da će na klupu Ivan Lepinjica, mladi riječki veznjak čija forma je u posljednje vrijeme u padu, kao i forma cijele momčadi.


Stigli su sastavi. Trener Rijeke se ipak nije odlučio na povratak provjerenoj formuli u veznoj liniji. Pavičića je ostavio na klupi za pričuve pa će po svemu sudeći u sredini terena igrati Halilović i Lončar. Nema u početnoj postaviti niti jedinog lijevog beka u riječkoj svlačionici Petra Mamića. Na toj poziciji će vjerojatno istrčati Tomečak, na desnu stranu obrane vraća se oporavljeni Kvržić. Bišćan nije vratio u sastav ni stopera Punčeca koji je odradio kartone, na njegovo mjesto će Escoval. Osim toga na krilnu poziciju vraća se Acosty, a u vršak napada će Puljić. Na klupi za pričuve je i Antonio Mirko Čolak.




na riječkoj klupi u Puli našla se jedna zanimljiva jedanestorka koja bi na terenu primjerice mogla izgledati ovako: Pandur – Capan, Punčec, Smolčić, Mamić – Lepinjica – Murić, Iglesias, Pavičić, Babić – Čolak.


Zanimljivo, trener Puljana napravio je samo jednu promjenu u sastavu u odnosu na onaj koji se očekivao. Umjesto Obenga počinje Lončar. 



90 + 2 minute: Kraj utakmice u Puli. Rijeka je ostvarila pobjedu nakon šest službenih susreta bez pobjede, odnosno gotovo dva mjeseca. 


90. minuta: Čolak je pogodio vratnicu.


84. minuta: S pulskih tribina čuje se pjesma navijača Rijeke. Armada izmjenjuje stihove s navijačima Rijeke na drugim tribinama. Navijači Rijeke su ponovo jedinstveni!


GOL!! Nova asistencija Franka Andrijaševića, ovoga puta za Roberta Murića koji je u 78. minuti povisio na 0:3.


61. minuta: Bosančić je glavom mogao smanjiti vodstvo Rijeke, ali je branič Puljana prebacio vrata.


46. minuta: Počelo je drugo poluvrijeme.


45. minuta: Kraj prvoga poluvremena.


GOL!!! Rijeka vodi 2:0. Franko Andrijašević je asistirao, a Stjepan Lončar kao na treningu, neometan, pogodio za 0:2 s vrha šesnaesterca u 45. minuti.


41. minuta: Istra 1961 je ostala s igračem manje. Ivančić je dobio drugi žuti karton zbog simuliranja. Hrabra odluka suca Pajača. Prvi dojam je bio da je Gorgon prekršajem zaustavio Ivančića nadomak riječkog kaznenog prostora.


33. minuta: Grujević je pucao kraj gola.


20. minuta: Rijeka je apsolutno bolja momčad na terenu. Mogli su gosti podebljati svoje vodstvo.


GOL!!! Franko Andrijašević je u 6. minuti doveo Rijeku u vodstvo, pospremio je odbijanac u mrežu.


1. minuta: Počela je utakmica na Aldo Drosini. Među novinarima na Aldo Drosini se proširila neprovjerena informacija da je trener Igor Bišćan na sastanku s igračima uoči početka utakmice rekao da je podnio ostavku i da mu je ovo posljednja utakmica na klupi Rijeke.


ISTRA 1961 – RIJEKA 0:3


Stadion Aldo Drosina. Gledatelja: 3000. Sudac Igor Pajač (Sv. I. Zelina). Strijelci: 0:1 Andrijašević (6′), 0:2 Lončar (45′), 0:3 Murić (78′). Žuti karton: Escoval, Halilović (Rijeka), Ivančić (Istra 1961). Crveni karton: Ivančić (41′).


ISTRA 1961: Čondrić, Grujević, Tomašević, Bosančić, Pavić, Galilea, Ivančić, Stefan Lončar (od 75′ Močinić), Gržan (od 85′ Franić), Perić-Komšić (od 60′ Obeng), Ćuže.


RIJEKA: Prskalo, Kvržić, Župarić, Escoval, Tomečak, Stjepan Lončar, Halilović (od 78′ Pavičić), Acosty (od 60′ Murić), Andrijašević, Gorgon, Puljić (od 73′ Čolak).


Utakmice 9. kola:


Lokomotiva – Osijek       2:1S. Belupo – Gorica       2:0Varaždin – Dinamo       1:0Hajduk – Inter       3:1Istra 1961 – Rijeka  0:3

Hajduk  9  6   1  2  17:5        19


Dinamo       8       5       1       2       12:4       16


Rijeka       8      4       3       1       12:7       15


Lokomotiva       9       4       2       3       15:12       14


Osijek       9       3       4       2       11:9       13


Gorica       9       3       3       3       12:12       12


S. Belupo       9       3       1       5       11:22       10


Istra 1961       9       2       2       5       9:15       8


Varaždin       9       1       4       4       10:17       7


Inter       9       1       3       5       11:17       6


Sljedeće kolo (28. rujna): Inter – Gorica (29. rujna), Slaven Belupo – Osijek, Lokomotiva – Dinamo (27. rujna), Varaždin – Rijeka, Istra 1961 – Hajduk (29. rujna).