Osijek vs. Rijeka

KRAJ: Rijeka je nakon odličnog prvoga i očajnog drugog poluvremena doživjela bolan poraz u Osijeku

Portal Novilist.hr

Slavlje Riječana u Gradskom vrtu/D. KOVAČEVIĆ

Slavlje Riječana u Gradskom vrtu/D. KOVAČEVIĆ



OSIJEK Nogometaši Rijeke od 17.30 sati gostuju u Gradskom vrtu gdje domaćin već dugo nije okusio gorčinu poraza. Riječani pobjedom imaju priliku uhvatiti priključak za Hajdukom, ali i pobjeći Osječanima. Poraz bi bijele vratio korak unatrag, ali i produbio krizu nakon domaćeg poraza od Gorice. 


Vratar Andrej Prskalo bio je najbolji Rijekin pojedinac protiv Gorice, do posljednje minute i nesretnog kiksa. No, čuvar je mreže na kojeg se momčad itekako može osloniti.


– Utakmice s Osijekom uvijek su čvrste, ali mislim da ćemo znati odgovoriti na njihovu agresiju. I naravno da ćemo ostvariti dobar rezultat za nas. Osijek ima dosta dobrih strana, ali znamo i da su ranjivi. Skup su pojedinaca koji u svakom trenutku mogu riješiti utakmicu. Jaki su u ofenzivnom dijelu. Ključ uspjeha? O pristupu i želji ne treba govoriti, ali vjerujem da ćemo se uspjeti nametnuti u nekoj agresiji, da bi to mogla biti prevaga na našu stranu – kaže Prskalo.




Trener Osijeka Ivica Kulešević u četvrtak je proslavio 50. rođendan. Ne treba podvlačiti kako bi mu najdraža čestitika od momčadi stigla u obliku pobjede.


– Dovoljno je pogledati ljestvicu kako bi se dobila jasna slika važnosti tog susreta za nas i za Rijeku. Pogledali smo Rijeku protiv Varaždina u Kupu gdje su pokazali snagu jer su prošli dalje bez stresa a nisu igrali s najjačim snagama – kaže trener bijelo-plavih, koji je prije pet godina radio na Rijeci kao trener.


Foto Davor Kovačević


Foto Davor Kovačević



– Vodio sam B momčad Rijeke, bio sam tamo nešto manje od godinu dana i za to me razdoblje vežu lijepe uspomene. Bio sam lijepo primljen, imao sam odličnu suradnju s predsjednikom Damirom Miškovićem. No, ta lijepa sjećanja će na 90 minuta biti zatomljena jer ćemo biti na suprotnim stranama. Čast Rijeci, ali meni je NK Osijek uvijek bio i bit će na prvom mjestu. Sve što želim od ove utakmice je pobjeda. Drugo me ne zanima – kaže Kulešević.


Nakon puna dva mjeseca u zapisniku za utakmicu će se naći ime Petra Bočkaja.


– Oporavak Petra Bočkaja i Tomislava Šorše ide u dobrom smjeru, počeli su normalno trenirati i vjerojatno će se se naći na klupi, ali nećemo žuriti s njihovim ubacivanjem »u vatru«. Jugović i Kleinheisler još neće konkurirati za ovu utakmicu.


Čekamo službene sastave.


Stigle su postave. U momčadi Osijeka ima samo jedna promjena. Nema Lončara, počinje Gutieri. U riječkom sastavu ipak počinje Gorgon, a nema Mamića na lijevom boku. Vjerojatno će lijevo Tomečak, a desno Kvržić.


90+4 minute: Kraj utakmice.


GOL!! Rijeka je primila i treći pogodak, ponovo nakon ubačaja. Žaper je ugurao loptu u mrežu s vrha peterca nakon neodlučne reakcije pet, šest igrača Rijeke.


GOL!! Osijek je poravnao na 2:2. Lopta je zabio glavom od grede. Rijeka je opet dobila pogodak nakon ubačaja s boka. Neshvatljivo je kako su riječki stoper (Punčec?) ostavili omalenog Lopu samoga na udarcu. 


68. minuta: Rožman je reagirao, izvukao je iz igre Andrijaševića i uveo Murića.


GOL!! Osječani su smanjili na 1:2. u 65. minuti. Isplatio im se pritisak doduše spletom okolnosti. Mlaki pokušaj udarca pretvorio se u idealnu asistenciju za Mirka Marića kojemu  nije bilo teško pospremiti loptu u mrežu.


46. minuta: Počelo je drugo poluvrijeme. Osječki stručnjak Ivica Kulešević napravio je jednu promjenu u sastavu, ali zamijenio je i sustav, te se vratio igri s četiri braniča u zadnjoj liniji.


45. minuta: Kraj prvoga poluvremena u Gradskom vrtu.


GOL!!! Rijeka je zabila za 0:2. Lončar je izveo udarac iz kuta, a Župarić bio najviši u skoku i zabio glavom taman uoči odlaska na odmor.


41. minuta: Čolak je lošim primanjem lopte na vrhu kaznenoga prostora upropastio sjajnu riječku priliku. Uslijedila je kontra Osječana i vrhunska reakcija Prskala koji je iz kuta izvukao udarac Marića.


GOL!! Rijeka je potpuno zasluženo povela u Osijeku. Čolak je pospremio loptu u mrežu nakon Lončarova loba Ivušića i sjajne dubinske dijagonale Halilovića.


23. minuta: Lepinjica je natrčao na udarac i pogodio Ivušića.


20. minuta: Čolak je zaobišao Ivušića nakon lijepe riječke kombinacije i pogodio vratnicu. No, označeno je vrlo dvojbeno zaleđe.


11. minuta: Ponovo Kvržić asistira, a Andrijašević u padu ne uspijeva matirati Ivušića.


10. minuta: Prva prilika na utakmica za goste koji su hrabro i otvoreno krenuli u susret. Čolak je zamalo zakasnio na Kvržićev ubačaj na prvu vratnicu.


1. minuta: Počela je utakmica u Gradskom vrtu, na tribinama se okupilo oko tri tisuće gledatelja. Rijeka igra u rasporedu 4-1-4-1 s Lepinjicom ispred obrane. Lijevo u obrani je Tomečak.


OSIJEK – RIJEKA 3:2


Stadion Gradski vrt. Gledatelja: 3000. Sudac Fran Jović (Zagreb). Strijelci: 0:1 Čolak (37′), 0:2 Župarić (45′), 1:2 Marić (65′), 2:2 Lopa (80′), 3:2 Žaper (87′). Žuti kartoni: Majstorović, Mbakogu (Osijek), Gorgon, Lepinjica, Lončar (Rijeka). 


OSIJEK: Ivušić, Gutieri (od 46′ Ndockyt), Šutalo, Majstorović, Silva, Žaper, Pilj (od 90′ Lončar), Lopa, Talys, Marić, Mance (od 63′ Mbakogu).


RIJEKA: Prskalo, Kvržić, Župarić, Punčec, Tomečak, Lepinjica, Lončar, Halilović, Gorgon, Andrijašević (od 68′ Murić), Čolak (od 79′ Puljić).


 



Utakmice 14. kola:


Dinamo – Inter       1:0Gorica – Hajduk       2:1S. Belupo – Istra 1961       0:0Osijek – Rijeka       3:2Lokomotiva – Varaždin       pon 18

Dinamo       13       10       1       2       23:6     31


Osijek       14       6       5       3       23:16      23


Hajduk       14       8       3       3       23:8       27


Rijeka       13       6       4       3       20:14      22


Gorica       14       6       3       5       20:20      21Lokomotiva       13       5       4       4       18:17   19

Inter       14       2       5       7       17:25     11


Istra 1961       14       2       5       7       12:21    11


S. Belupo       14       3       2       9       12:30     11


Varaždin       13       2       4       7       11:22      10


Sljedeće kolo (9. studenoga): Lokomotiva – Inter, Varaždin – Slaven Belupo, Istra 1961 – Gorica (8. studenoga), Hajduk – Osijek (10. studenoga), Rijeka – Dinamo (10. studenoga).