Rijeka vs. Gorica

KRAJ: Rijeka je doživjela i peti uzastopni poraz od Gorice s trećim različitim trenerom

Portal Novilist.hr

Antonio Mirko Čolak/R. BRMALJ

Antonio Mirko Čolak/R. BRMALJ



RIJEKA Nogometaši Rijeke od 17.30 sati dočekuju Goricu. Novom treneru Simonu Rožmanu na putu je crna mačka, momčad koju su bijeli svladali tek jednom u pet prvoligaških susreta. Nakon poraza u Velikoj Gorici je trener Matjaž Kek dao ostavku,  a Jakirovič je potom čak triput nadmudrio Igora Bišćana, u veljači i na Rujevici (1:3).


Za današnju utakmicu ne konkurira Acosty, strijelac slavljeničkoga gola u Koprivnici.– Velkovski je duže vrijeme out, a tako će biti i s Acostyjem koji se ozlijedio u Koprivnici. Pavičić, Župarić i Vuk još nisu na sto posto, tako da ćemo još vidjeti do utakmice u kakvom će stanju oni biti. Prskalo? On se također ozlijedio u Koprivnici, ali nakon dva, tri dana već je sve bilo OK. U normalnom je procesu i kandidira za utakmicu – rekao je trener Riječana Simon Rožman koji je analizirao momčad Gorice.– Gorica je kompaktna i vrlo agresivna momčad koja se ne predaje. Mi moramo igrati svoju igru, znati reagirati i na takvog protivnika. To možemo i moramo. Nismo ih dobili posljednje četiri utakmice pa bi se možda u prvi trenutak moglo reći da su oni i favoriti. No, s tim se ne slažemo. Želio bih da utakmica ide našim putem. Imamo kvalitetu i želju da to napravimo. Zato bih, posebno zbog svih ovih stvari koje idu u prilog Gorici, posebno povijest, pozvao navijače da dođu i pomognu igračima te da svi zajedno “okrenemo ploču” i osvojima tri bitna boda – poručio je Rožman.

Očekujemo službene sastave.


Stigle su početne postave. Rožman ipak nije napravio promjene na bočnim pozicijama u obrani. Lijevo će kao i u Koprivnici početi Smolčić, desnom Tomečak. Na mjestu stopera nema Župarića (nije ni na klupi), uz Punčeca počinje Escoval, a na klupi je od pričuvnih stopera – Lorenco Šimić. Na sredini terena ordinirat će dvojac Lončar – Halilović, a Kvržić se po svemu sudeći vraća na svoju prirodnu poziciju desnoga krila. Vijest je i povratak Čolaka u vršak napada umjesto Puljića. Bit će zanimljivo vidjeti kako će funkcionirati dvojac Andrijašević – Čolak. Franko je prilično sličan tip igrača kao i Puljić, ova promjena mogla bi značiti i dosta nevolja za obranu Gorice s obzirom na drugačije Čolakove napadačke karateristike.




90+5 minuta: Kraj utakmice. Rijeka je doživjela i peti uzastopni poraz od Gorice s trećim različitim trenerom. Prskalo je skrivio poraz, ali prethodno spašavao svoju mrežu. 


GOL!!! Rijeka je dobila pogodak nakon katastrofalne pogreške Prskala koji je dodao loptu u noge Lovriću, a ovaj asistirao Dvornekoviću za 1:2.


90+1 minuta: Smolčić je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.


90. minuta: Puljić je tukao iz slobodnja u živi zid, a Tomečak u nastavku akcije glavom poslao loptu preko gola.


GOL!! Ivan Tomečak je u 82. minuti iskosa pogodio za 1:1.


78. minuta: Rožman je ispucao i zadnju promjenu, pokušava isprovocirati rekaciju svoje momčadi koja djeluje nemoćno nakon što je primila gol.


67. minuta: Andrijašević je pokušao škaricama i poslao loptu kraj gola.


GOL!!! Gorica je povela! Tek što je ušao Zwolinski je poentirao u 62. minuti. Čanađija je nakon sudačkog podbacivanja dodao loptu iza iznenađene zadnje riječke linije za strijelca. Čanađijin potez nije bio baš u duhu fair playa…


62. minuta: Musa je centrirao, a lopta odsjela na vratnici iznenađenog Prskala.


55. minuta: Lovrić iskosa izlazi ispred Prskala i puca kraj gola. Dio navijača reagirao je zvižducima nezadovljan igrom bijelih.


46. minuta: Počela je drugo poluvrijeme. 


45. minuta: Kraj prvoga poluvremena. Nema golova. Riječani se muče s čvrstom Goricom, ali prije svega velikim individualnim pogreškama u užoj obrani.


42. minuta: Prskalo ponovo spašava, nevjerojatno je kako su riječki stoperi ostavili samoga Ndiayea nakon ubačaja s boka.


31. minuta: Nema još golova na Rujevici, Rijeka traži put do pogotka, no gosti se dobro brane i prijete iz kontri.


25. minuta: Nevjerojatno je kako je Strukan propustio kazniti kartonom grubi start Marka Marine na Čolaku. Štoviše sudac nije pokazao ni prekršaj za Rijeku.


24. minuta: Svoj udarac isprobao je i Halilović, ali Kahlina je dobro reagirao.


20. minuta: Tomečak je ubacio na drugu vratnicu, Gorgon tukao iz prve, a netko blokirao snažan udarac.


12. minuta: Uža riječka obrana ponovo je loše reagirala na ubačaj s boka, Prskalo spašava nakon udarca Ndiayea.


3. minuta: Prilika za goste, Čanađija puca glavom, Prskalo brani.


1. minuta: Počela je utakmica na Rujevici.


RIJEKA – GORICA 1:2


Stadion HNK Rijeka. Gledatelja: 4500. Sudac Duje Strukan (Split). Strijelci: 0:1 Zwolinski (62′), 1:1 Tomečak (82′), 1:2 Dvorneković (90′). Žuti kartoni: Smolčić (Rijeka), Čelić (Gorica). Crveni karton: Smolčić (90′).


RIJEKA: Prskalo, Tomečak, Escoval, Punčec, Smolčić, Lončar (od 77′ Lepinjica), Halilović, Kvržić (od 58′ Murić), Andrijašević, Gorgon (od 65′ Puljić), Čolak.


GORICA: Kahlina, Musa, Čelić, Jovičić, Čabraja, Marina (od 79′ Dvorneković), Suk, Čanađija, Ndiaye (od 81′ Zwolinski), Lovrić, Hamad (od 83′ Maloča).



Utakmice 13. kola:Varaždin – Inter       0:1Hajduk – S. Belupo       2:0Rijeka – Gorica       1:2Istra 1961 – Lokomotiva       ned 15.00Dinamo – Osijek       ned 17.30

Hajduk    13       8       3       2       22:6    27


Dinamo    11       8       1       2       21:6     25


Rijeka   12       6       4       2       18:11    22


Osijek   12       5       5       2       20:13    20


Gorica    13       5       3       5       18:19    18


Lokomotiva   12       4       4       4       16:17    16Inter   13       2       5       6       17:24    11

Istra 1961  12       2       4       6       12:19   10


Varaždin   13       2       4       7       11:22    10


S. Belupo   13       3       1       9      12:30     10


Sljedeće kolo (2. studenoga): Dinamo – Inter, Osijek – Rijeka (3. studenoga), Gorica – Hajduk, Slaven Belupo – Istra 1961 (3. studenoga), Lokomotiva – Varaždin (4. studenoga). 


Snimio Roni BRMALJ


Snimio Roni BRMALJ