Pripreme

KEKOVO “MUČILIŠTE” Bijeli do petka treniraju u Gorskom kotaru

Orlando Rivetti



RIJEKA Matjažu Keku ne treba računalo, ima ga u glavi. Do najsitnijeg detalja programirao je pripreme i gdje će momčad boraviti. Jedino što ne zna, a to nije u njegovoj ingerenciji, koga će trenirati. Najbitnije ja da zna kako!


Zamjenik sportskog direktora, Ivan Mance, jučer nije predstavio nijednog novog igrača. Niti je objavio »prodaju« nekog od igrača. Jer kako kaže – svi su u Rusiji… Nije mislio na igrače koje bi »Rijeka« mogla dovesti nega na kompletan »mercato«. Jer nakon što krene lov na velike ribe, kapitalce, sve se pokreće i na nižim razinama. U Rusiji je samo Bradarić od Riječana… Heber je na Rujevici. Od jučer u Gorskom kotaru.


Riječani su, naime, ujutro trenirali na Rujevici, nakon toga pobjegli u šumu. Fužine su destinacija, a Vrata, susjedno mjesto, »Kekovo mučilište«. Bit će Riječani bliži svom predsjedniku, Mišković ima »ranč« s jelenima i janjcima iznad Fužina, a sportski direktor je – Vratarac. Vratar je nekad bio…




Jedan od četiri nova igrača, Darko Velkovski, zbog rupture zadnje lože ide na terapije i trenira jednom dnevno po posebnom programu. Ostali, Mario Pavelić, Stjepan Lončar i Petar Mamić u punom su pogonu, nastoje ostaviti što bolji dojam na početku priprema, nametnuti svoju kandidaturu za prvi sastav. Za oba bočna braniča (Pavelić i Mamić) i za mjesto na sredini terena gdje je moguć odlazak Bradarića.


Fužine i Vrata do petka ujutro, a nakon treninga smjer Rujevica. Navečer je službeno predstavljanje nove »Rijeke« za sezonu 2018/19., prva prijateljska utakmica pripremnog razdoblja. Suparnik je s Malte, FC »Balzan«, viceprvak njihove Premijer lige i četvrti put zaredom sudionik kvalifikacija za Eurpsku ligu. Nikad nisu prošli prvo kolo.


Za očekivati je da će prve minute u »Rijekinu« dresu dobiti Pavelić, Mamić i Lončar.


Nakon što su Ajayi i Solomon postali članovi »Intera« iz Zaprešića, a tamo na posudbu otišli Čeliković i donedavni junior Vuk, čeka se rasplet oko Lepinjice, Črnka i Štefulja, koji bi trebali negdje na posudbu… Mance još nije pronašao klub Davidsonu, niti posudbenu destinaciju vrataru kojega iznimno cijeni, Nwolokoru…