Posljednje gostovanje sezone

KEK UOČI SUSRETA S CIBALIJOM ‘Ne zanima me Dinamo, imamo samo jedan cilj’

Orlando Rivetti

Moramo nastaviti tamo gdje smo stali u utorak, osvojiti nove bodove na uvijek vrućem terenu u Vinkovcima. Postaviti se kao – Rijeka, kaže Matjaž Kek / Snimio Roni BRMALJ

Moramo nastaviti tamo gdje smo stali u utorak, osvojiti nove bodove na uvijek vrućem terenu u Vinkovcima. Postaviti se kao – Rijeka, kaže Matjaž Kek / Snimio Roni BRMALJ

Najteže je igrati protiv samoga sebe! Cibaliji je bitan svaki gol, svaki gol. U takvim utakmicama ne smiješ dozvoliti suparniku da se nametne agresijom. Moramo paziti na njihove duge lopte. O tome ćemo voditi računa u pripremi utakmice – naglašava trener Rijeke



RIJEKA Pljusak golova uz dobru igru u drugom dijelu utakmice protiv Intera i nogometaši Rijeke isprali su gorčinu poraza. Tko se više sjeća Lokomotive… Rijeka danas kreće put Vinkovaca, na svoje posljednje gostovanje sezone. U nedjelju ih čeka momčad Cibalije, koja se grčevito bori za ostanak.


– Ako je Cibaliji kvalifikacijska utakmica za ostanak u HNL-u, ova utakmica nije ništa manje značajna niti za našu momčad. Samo jedan je cilj, samo jedna je obveza – osvojiti bodove. Mi ne poznajemo nikakve kalkulacije. Izazov rezultata, ovo je utakmica u kojoj očekujem kvalitetnu Rijeku.  


Osim Hebera i Dangubića tko će još izostati?




– Leovac je trenirao s ekipom, vidjet ćemo u kakvom je stanju. Postoji još nekoliko dvojbi.


Promjene


Nakon rupe u vodi u susretu s Rudešom i iskliznuća s tračnica u susretu s Lokomotivom na dva posljednja gostovanja, je li plaćena školarina, nešto se moralo naučiti iz tih dvaju poraza?


– Sačekajmo nedelju u 19 sati i dobit ćemo sve odgovore na tu temu. Govorili smo o tome, svi smo kažnjeni, a  igračima je to bilo dovoljno upozorenje.


Je li teže igrati sa suparnicima koji se bore za ostanak ili onima koju traže svje mjesto u gornjem domu?


– Najteže je igrati protiv samoga sebe! Cibaliji je bitan svaki gol, svaki gol. U takvim utakmicama ne smiješ dozvoliti suparniku da se nametne agresijom. Moramo paziti na njihove duge lopte. O tome ćemo voditi računa u pripremi utakmice.  


Hoće li biti kakvih promjena u početnom sastavu u odnosu na onaj koji je počeo susret protiv Intera?


– Bit će! Nikada ne govorim o sastavu. Zarotirat ćemo nešto… Neke promjene donijele su dosta pozitivnog. Kako bi vi u svojim mudrovanjima rekli, nekad pogodiš, drugi puta ne…



Bruno Marić iz Daruvara vodit će susret Cibalia – Rijeka u nedjelju od 17 sati. Pomoćnici će mu biti Nikola Kečkeš iz Virovitice i Goran Loparac iz Sladojevaca, dok će četvrti sudac biti Igor Križarić. Delegat je Dražen Posavec iz Maruševca, a kontrolor suđenja Darko Cvitković iz Zagreba.



S Puljićem umjesto Čolaka bilo je više kreacije u igri prema naprijed?


– Puljić je igrač koji se zna kretati u međuprostorima, za razliku od čiste špice. Dugo sam u tom poslu, znam kako je napadaču kada dođe razdoblje apstinencije, kada ne može zabiti gol… Ali Čolak obavlja veliki posao u onom prvom pritisku na suparničku obranu, ono što ne mogu napraviti Puljić i Pavičić. U nekim našim razmišljanjima najvažnije nam je da ritam igre bude visok. Dobro je to bilo u susretu s Interom. Griješili smo, ali prisutna je bila želja da se igra okomitim loptama. Moramo biti raznovrsniji i malo ubojitiji u onih posljednjih dvadeset metara. Onako kako je Pavičić uletio prije drugog gola… To se ne uči, nema šanse, takav potez igrač ima u svom DNK.


Nepredvidivi rezultati


Pritisak na Dinamo?


– Razmišljam o svojim igračima. O onome što imam na raspolaganju. O kontinuitetu u radu i ne želim nikakve improvizacije. Želim pritisak na ritam igre, tih devedeset minuta plus sudački dodatak. Taj me pritisak zanima. Nepredvidivi su rezulati ove sezone. Pokazaju nestabilnost ekipa iz gornjeg doma, dok iznenađuju ekipe od šestog mjesta na dolje. Dobro je to za zanimljivost prvenstva, šteta što nema više gledatelja. Bit će zanimljivo još na vrhu i na začelju. Imamo svoju računicu. Želimo dobiti još dvije utakmice, što bolje zaključiti prvenstvo koje je bilo turbulentno. Ali analizu ćemo napraviti kada padne zastor na prvoligašku scenu.


Dinamo je u proljetnom nastavku doživio šest poraza?


– Svaki dan slušao sam o lošem Dinamu, a još slabijoj Rijeci i Hajduku. Ne želim ulaziti u te paušalne raspave. Meni je bitno da vidim što može Luka Capan, što može Escoval… Kako se razvija Raspopović. Je li Pavičić spreman u kontinutetu držati Rijeku, kako se uklopio Grahovac, a stigao je posljednjeg dana prijelaznog roka.  To su meni bitne informacije, razmišljam samo o tome. A koliko smo smanjili prednost Dinama je za statističare. Ne pamtim HNL  u kojem ekipe iz vrha gube bodove, a one od sredine na dolje igraju veoma dobro. Kao što su Rudeš i Lokomotiva. Problem je što se momčadi slažu u posljednji trenutak, treba vremena da se to uhoda. Bilo bi zanimljivo vidjeti što bi bilo kada bismo imali složenu momčad na početku priprema, ali pustimo to…


Zaključio je Kek:


– Moramo nastaviti tamo gdje smo stali u utorak, osvojiti nove bodove na uvijek vrućem terenu u Vinkovcima. Postaviti se kao – Rijeka.