Trener Rijeke

KEK NAKON INTERA ‘U drugom poluvremenu se vidjelo da nam je ovo treća utakmica u tjedan dana’

Ivana Vaupotić

Foto Darko Jelinek

Foto Darko Jelinek



Dva lica svoje momčadi na utakmici s »Interom« Matjaž Kek je pripisao umoru nakon tjedna ispunjenog prvenstvenim obavezama.


– Naša pobjeda je potpuno zaslužena. Izuzetno dobro smo ušli u utakmicu i zabili smo dva gola. U drugom poluvremenu se jasno vidjelo da nam je ovo bila treća utakmica unutar tjedan dana. Zbog toga sve čestitke idu igračima – rekao je Kek.


Budući da je »Rijeka« u zadnjih tjedan dana pobijedila »Lokomotivu« (3:1), »Dinamo« (4:1) i »Inter« (3:0), netko je slovenskom stručnjaku ponudio tezu da njegovoj momčadi odgovaraju suparnici iz Zagreba i okolice.




– Sada nam dolazi »Cibalia« za koju se moramo dobro pripremiti. Oni nisu iz zagrebačke regije – našalio se trener »Rijeke«.


Mnogi su ekspresno spremno ustvrdili da »Rijeka« lakše igra s »Interom« u Zaprešiću nego na Rujevici, a Kek je takvo razmišljanje odmah ispucao iz voleja.


– To se samo čini. Dovoljno je pogledati drugo poluvrijeme ove utakmice. Vezna linija nam je pala i izgubila na agresivnosti, a »Inter« se razmahao. Osim toga, Bradarić je dobio glup žuti karton i morao je izbjegavati duele. S »Interom« nam nikad nije lako – objasnio je slovenski stručnjak.


Trener »Intera« Samir Toplak također je istaknuo da je pobjeda »Rijeke« potpuno zaslužena, a zatim je izrazio žaljenje zbog mlakog ulaska njegove momčadi u utakmicu.


– Kako smo igrali u prvom poluvremenu, može nas biti sram. Stajali smo predaleko od suparnika, igrači »Rijeke« šetali su kroz naš kazneni prosor kako su htjeli i bilo je samo pitanje vremena kada ćemo primiti gol. U nastavku smo bili bolja momčad, ali »Rijeka« je potvrdila svoju kvalitetu iz jedne kontre. Mislim da je pobjednika odlučilo naše preveliko strahopoštovanje prema »Rijeci« na početku utakmice – zaključio je Toplak.