Sutra prozivka na Rujevici

KAKO ĆE IZGLEDATI PETA KEKOVA RIJEKA Bradarić će u Bologni igrati s Vlašićem?

Orlando Rivetti

Kek od početka mora slagati obranu i sredinu terena, najvažniji dio momčadi. Još ne zna s kojim igračima, ali navikao je na takvo stanje prije početka sezone. S četvrtom je »svojom Rijekom« uzeo dvostruku krunu. Kako će izgledati peta zna samo – Bog!



RIJEKA Prijelazni rok je razdoblje u kojem je najvažnje otkriti tko je koga minirao. Mislim na trasfere igrača. Navodno je Stefan Ristovski bio na putu za Rotterdam, htio ga je Feyenoord, dvaput su ga gledali na Rujevici, ali… Možda ipak krene put Turske.


Osobno me apsolutno ne zaima taj cirkus menadžera i sportskih direktora, ali s obzirom na to da je to hrana za navijače, odnosno da se uvijek može pogoditi kako će izgledati, recimo Rijeka iduće sezone, tema je uvijek zamimljiva.


Teški pregovori


Zato informacija i za Mancea: Filip Bradarić će sa suprugom Melani 2. srpnja početi pripreme s Bolognom. Osam dana aktivnog odmora s obitelji, treninzi i relaksacija, u Castiadasu kod Cagliarija. Planinski dio priprema odradit će od 12. do 26. srpnja, odakle sele u austrijski Kitzbühel, a 5. kolovoza skoknut će do Njemačke, odigrati susret s Hoffenheimom. Bradarić će ostvariti drugi najskuplji trasfer (5 milijuna eura) u povijesti HNK Rijeka, a u Njemačkoj će igrati protiv najskupljeg igrača (10 milijuna) – Andreja Kramarića. U sastavu Bologne mogao bi, međutim, biti još jedan Hrvat, točnije Splićanin, Nikola Vlašić. Njegov trasfer najavio je jučer Corriere dello Sport, ali za sportskog direktora Bigona je cijena od 5 milijuna eura, navodno, previsoka…




Matjaž Kek će prvu prozivku za novu sezonu obaviti u ponedjeljak. Neće biti reprezentativaca Bradarića, Andrijaševića i Ristovskog koji su dobili nekoliko dana dodatnog odmora. Nakon sedam dana, 19. lipnja, na dan ždrijeba za drugo i treće pretkolo kvalifikacija za Lige prvaka u Nyonu, Rijeka bi trebala preseliti na visinske pripreme u Kranjsku Goru. Ostale detalje u ponedjeljak kada vlast opet preuzme Matjaž Kek.


Franko Andrijašević navodno nema ništa protiv odlaska u belgijski Standard (Liege), ali Rijeka nije zadovoljna iznosom obeštećenja. Navodno 2,5 milijuna eura. Ali to nije sve. Rijeka traži i jedng igrača. Pregovori su teški kao i onda kada je Andrijašević dolazio iz Dinama u Rijeku. Kaže Mance da mu je to bio najteži i najdraži posao. Rezultati su vidljivi.


Dobar posao


Tri milijuna za Josipa Eleza od Schalkea je, opet navodno, dogovoreno. Rijeka je s njim napravila dobar financijski posao, ali Matjaž Kek će opet, kao zimus na priprema u Portugalu, zavapiti: »Dovedite mi stopera!«.


Bilo je to onda kada se Župarić ozlijedio, a klub mu je gurao – Jelavića. Nije ga nikad spomenuo. Mitrović-Elez u prvom dijelu sezone, Elez-Šofranac pa Župarić u nastavku. Rijeka je dobro unovčila svoje stopere, 4,2 za Mitrovića i 3 milijuna eura za Eleza. Obojica su plaćena nešto više od 500.000 eura. Slika politike »kupi jeftino, stvori igrača i dobro prodaj…«.


Za pretpostaviti je da Juričić i Mance vode brigu o tome da moraju dovesti stopera kojega će Matjaž Kek »spariti« sa Župarićem, koji je sjajno odigrao 12 proljetnih utakmica i postigao 2 gola. S Kulušićem se Rijeka rastala, a Šofranac je upisao 10 nastupa i jedan gol, u drugom je planu. Bez obzira na to što je crnogorski reprezetativac…


Kek od početka mora slagati obranu i sredinu terena, najvažniji dio momčadi. Još ne zna s kojim igračima, ali navikao je na takvo stanje prije početka sezone. S četvrtom je »svojom Rijekom« uzeo dvostruku krunu. Kako će izgledati peta Rijeka u ovom trenutku zna samo – Bog!