Bivši igrač

Jurica Vranješ: ‘Rijeka je ozbiljna ekipa, s ozbiljnim trenerom. Ima dobre šanse protiv Grka’

Ivan Volarić

Foto Nel Pavletić / PIXSELL

Foto Nel Pavletić / PIXSELL



Osim na vjeri u vlastite mogućnosti i kvalitete na Rujevici se mogu hrabriti i činjenicom da »Olympiakos« nije izgledao najuvjerljivije u dvije utakmice trećega pretkola protiv »Partizana«.


Grci su prvu utakmicu u Beogradu dobili 3:1, a uzvrat u Ateni završio je 2:2. Jurica Vranješ, bivši hrvatski reprezentativac, prvotimac »Rijeke«, koji je svojevremeno igrao u grčkom »Arisu«, bio je na utakmici u Beogradu.


– Bio sam nedavno na njihovoj prvoj utakmici trećega pretkola Lige prvaka protiv »Partizana« u Beogradu, pratio sam pritom malo grčko prvenstvo, ali isto tako gledao »Rijeku« u posljednjim utakmicama – govori Vranješ. – Kada sve to usporedim onda smatram da mogu reći da »Rijeka« ima dosta dobre šanse.




Nije »Olympiakos« nešto posebno, nisu momčad koja se ne može proći. Prva utakmica igra se u gostima, što je jako dobro za »Rijeku« koja je postala jako ozbiljna ekipa s ozbiljnim trenerom. Mogu se sa svima u Europi nadmetati. Naravno, možda ne s momčadima sa samoga europskog vrha, poput »Arsenala« ili »Liverpoola«. U svakom slučaju, vjerujem da »Rijeka« može proći u skupine Lige prvaka, iako treba naravno pritom računati i na dozu sreće kao što je to bilo protiv »Salzburga«. »Rijeka« je najbolja hrvatska ekipa, koja je pritom postala i ozbiljna europska ekipa, rekao je Vranješ