Nevjerojatna završnica

Juniori Rijeke izborili četvrtfinale Viareggio cupa: Pobijedili Torino nakon jedanaesteraca

P. N.

Juniori NK Rijeke / Snimio Roni BRMALJ

Juniori NK Rijeke / Snimio Roni BRMALJ

Mladi nogometaši Rijeke pobijedili su Torino 4:2 (1:1) nakon izvođenja jedanaesteraca izborivši četvrtfinale Viareggio cupa. Rijeka će u petak u četvrtfinalu igrati protiv Juventusa



Juniorska momčad NK Rijeke pobijedila je Torino 4:2 (1:1) nakon izvođenja jedanaesteraca izborivši četvrtfinale Viareggio cupa, piše na internet stranici NK Rijeke. Rijeka će u petak u četvrtfinalu igrati protiv Juventusa.


Bila je to nevjerojatna završnica u kojoj je riječke nogometaše od ispadanja dijelilo 60 sekundi.


I onda je u jednom od zadnjih napada Jurešić ubacio, a Mulac sjajnim udarcem glavom donio 1:1 i veliko slavlje na riječkoj klupi. Pogodak koji je ispravio sve propušteno za vrijeme utakmice.




Jedanaesterci su bili priča za sebe, Vuk, Mulac i Pintarić bili su sigurni s bijele točke, a Pandur je obranio čak dva udarca, Fiordaliso je pogodio vratnicu. Vrataru Rijeke penal u trećoj seriji izmigoljio je ispod ruku. Nije bilo važno, Rijeka je nakon još jedne sjajne obrane Pandura u idućoj seriji mogla početi slaviti.


Glasno slavlje na travnjaku i kasnije u svlačionici bilo je razumljivo. Naime, bila bi sportska nepravda  da juniori Rijeke nisu dobili priliku igrati četvrtfinale.


Već u sedmoj minuti Črnko je sjajno potegnuo s dvadesetak metara, ali vratnica je spasila Torino. Rijeka je u prvih 45 minuta bila bolji suparnik u svim segmentima.


U 30. minuti, nakon kornera, jedna visoka lopta pala je u kazneni prostor Torina. Bušnje je odlično reagirao i iz okreta zatresao mrežu. Riječani su počeli slaviti, ali glavni sudac ponišitio je gol zbog zaleđa iako pomoćni sudac nije ništa signalizirao.



Viareggio cup, osmina finala: Rijeka – Benevento 2:4-11m (1:1, 0:0). Sudac: Meraviglia (Pistoia).


Strijelci: 0:1 D’Alena (66′-11m), 1:1 Mulac (90+2).


TORINO: Zanellati, Gilli, E. Bianchi, Capone, Fiordaliso, Adopo, Celeghin, Panaioli (od 46′ F. Bianchi), Kone (od 55′ D’Alena), Butic (od 87′ Ferigra),


RIJEKA: Pandur, Štefulj, Mulac, Svetić, Vuk, Črnko, Jurešić, H. Smolčić, Bušnja, Pintarić, Dukađin.



U posljednjim trenucima prvog dijela Torino je mogao povesti. Nakon jednog ubačaja, Butić je ostao sam, ali iz blizine je pucao preko gola.


Torino je bio nešto konkretniji u nastavku, ali do gola je stigao u 66. minuti nakon što je kontakt Jurešića i Borella glavni sudac okarakterizirao kao prekršaj i pokazao na bijelu točku. D’ Alena je preuzeo odgovornost, Pandur je bio blizu obrane, ali lopta je završila u mreži – 1:0.


Bio je to trenutak koji je demoralizirao riječke redove, Torino je u završnici mogao stići do drugog pogotka, ali udarac Butića u 80. minuti sjajno je obranio Pandur, dok je isti igrač nakon kornera minutu kasnije pogodio gredu.


Rijeka nije posustala, pogodak u drugoj minuti sudačke nadoknade donio je samopouzdanje koje se prelilo na jedanaesterce za novu veliku pobjedu.