Ofenzivac bijelih

Jakov Puljić otvoreno o Rožmanu, očekivanjima od proljeća i odlasku u Poljsku

Denis Frančišković

Jakov Puljić, ofenzivni veznjak Rijeke, na polusezoni je pao u drugi plan, no obilježio je »hat-trickom« prvu prijateljsku utakmicu u zimskim pripremama protiv celjskog Šampiona



RIJEKA – Jakov Puljić jedan je od onih igrača »bijelih« koji se ovog proljeća želi dodatno nametnuti treneru Simonu Rožmanu. Rijekin »Puljo« ove je polusezone u sjeni Čolaka i Andrijaševića, traži svoje »mjesto pod suncem«, a da je na pravom tragu potvrdila je prva ovodišnja priprema utakmica s celjskim trećeligašem Šampionom u kojoj je u pobjedi od 9:0 zabio tri gola.


– Dosta se žustro trenira, puno radi s loptom te motivacija i želja svakog igrača na dobroj je razini. Na dobrom smo putu – kaže Puljić. – Ozračje? Standarno kao i svake pripreme. Uvijek radimo u miru, a opušteno je kad smo slobodni. Zadovoljni smo kako se trenira, dobro je kad se malo maknemo s Rujevice i još više zbližimo. Osobno se dobro osjećam, a zadovoljan sam i s ovom posljednjom utakmicom kada sam osjetio kako je zabiti gol nakon dužeg vremena. Sve ide u dobrom smjeru.


Puljić je ove polusezone nenadano pao u drugi plan. Čolak je konstantno prvi napadač, a dolaskom Andrijaševića mjesto polušpice praktički je rezervirano za najzvučnije pojačanje.




– To je pitanje za trenera. Jednostavno takva je bila i situacija. Ja sam tu i kad trener odluči spreman sam uskočiti. Ne može igrati 15 igrača nego samo deset. Silom prilika igrao sam špicu, po prirodi sam povučeni napadač. No, ne mogu reći da se i u napadu dobro ne osjećam. Vjerujem da ću se izboriti za svoju poziciju, a kada i kako to ćemo vidjeti. Kad sam mijenjao Čolaka to mi je bila najbolja sezona, u 13 utakmica zabio sam 13 golova i imao šest asistencija. Fantastično sam se osjećao i stvarno me je sve išlo. Nakon toga pao sam malo u drugi plan, malo igrao, malo nisam – dodaje Jakov.


U pripremama ga osim velikog rada s loptom raduje i što će se više igrati napadački.


– Dobro je, ali ima puno prostora za napredak. Uz malo više sreće i više napadačkog nogometa vjerujem da ćemo još više zabijati i biti što bolji. Toplo-hladne igre? Istina, primjerice Dinamo je zabijao iz svih situacija, a onda je opet utakmica protiv Hajduka nama išla u prilog. Bilo je teško gostovanje, ali i mi smo tad sve zabijali. Dobro, u vrhu smo, to su derbiji i često odlučuje tko je u datom trenutku raspoloženiji – smatra Puljić.


Optimističan je kad je u pitanju Rijekino proljeće. Unatoč tome što je rubrika odlazaka debelo nadmašila onu dolazaka.


– Idemo malo pomalo. Prioritet je Europa. Ja bih iskreno kao i cijela momčad želio da to bude Liga prvaka da malo više osjetimo taj žar europske elite. Borba će biti neizvjesna, ali imamo svoje adute. Vjerujem da smo sposobni izboriti drugo mjesto, a imamo svoje šanse i protiv Dinama u Kupu. Ipak igra se na Rujevici, moramo se i malo iskupiti za onaj veliki poraz – tvrdi Puljić koji u superlativima govori i o radu po paskom novog trenera Rožmana.


– Svaki trener donese nešto novo, tako i Rožman. Mogu reći da sam zadovoljan kako se radi, kao i ostatak momčadi. Kao i kod prijašnjih trenera puno se radi s loptom, nema više toliko suhog trčanja, puno se računa vodi o taktici i disciplini. I osobno sam puno napredovao u tim segmentima otkad sam u Rijeci. Svakom dobro dođe neka promjena i kad se nešto novo nauči – zaključuje Puljić.


Jakov Puljić spominjao se u posljednje vrijeme i u kontekstu mogućeg odlaska.


– Odlazak u Poljsku? Ne bih to posebno komentirao. Ako dođe prava ponuda? Vidjet ćemo. Treba vidjet s klubom, ako bude za dobrobit kluba i mene onda se i tu može naći rješenje i zajednički jezik. Ugovor me veže još godinu i pol. Ne bih ništa prejudicirao, vidjet ćemo – kaže Puljić.