Nedjeljna utakmica

Jadranski derbi po sedmi će put suditi Mario Strahonja

Ivan Volarić

Marijo Strahonja/ Arhiva NL

Marijo Strahonja/ Arhiva NL

U svim tim utakmicama bilo je puno isključenja, penala,  ali nije bilo  nekih duljih repova poslije derbija



Nedjeljni derbi na Poljudu povjeren je glavnom sucu Zagrepčaninu Mariju Strahonji i njegovim sugrađanima Igoru Krmaru, Dariju Vrabecu, Krunoslavu Ambrincu, Franu Joviću te  Čakovčaninu Igoru Križariću.


Strahonji je ovo sedmi put u karijeri da dijeli pravdu na jadranskom derbiju u posljednjih deset godina. Gledano čisto statistički zanimljiv je podatak da »Rijeka« nije izgubila niti jednu »Strahonjinu utakmicu« od »Hajduka«, a ostvarila je tri pobjede, od toga jednu posebno vrijednu na Poljudu u finalu Kupa 2005. godine. 


U svim tim utakmicama bilo je puno isključenja, penala, koji su znali izazivati polemike, ali u pravilu Strahonjino suđenje ni kod jednih, ni kod drugih nije izazivalo neke duže repove.




Sudac kojemu eksperti zamjeraju manjak osjećaja za igru, što posljedično ostavlja traga na njegove odluke, nikada nije doživljavan kao sudac koji ima namjeru nekoga oštetiti pa su samim time njegove greške promatrane drugačijom dioptrijom.


»Rijeka« je imala loših iskustava s njime, prije dvije sezone dvaput je u kratko vrijeme (Osijek, Split) oštetio »bijele«, ali nitko mu na Kantridi to nije previše uzimao za zlo upravo zbog osjećaja da svoje pogrešne odluke donosi bez ikakvog predumišljaja.


Tako će vjerojatno ostati i nakon nedjeljenog derbija što ne znači da Strahonja neće nekom svojom odlukom  iskočiti u prvi plan.