Utakmica na Poljudu

JADRANSKI DERBI Pavičić: Rijeka nije izgubila 19 utakmica zaredom od Hajduka pa neće ni sada

Ivan Volarić

Svi se radujemo i jedva čekamo da počne veliki derbi. Znamo da je u pitanju neugodno gostovanje, ali mi ćemo napraviti se da budemo pravi i nadamo se da ćemo uzeti tri boda - rekao je veznjak bijelih



RIJEKA Trener Matjaž Kek i veznjak Domagoj Pavičić stigli su pred novinare sa zadaćom da najave 132. jadranski derbi i donijeli sobom u press centar pozitivno raspoloženje unatoč svježem porazu od AEK-a na otvaranju skupne faze Europske lige.


– Jadranski derbi ili ako želite utakmica svih utakmica nama dolazi brzo nakon Europe što je možda i dobro jer nemamo puno vremena za razmišljanje o tome jer smo već sve naše misli i rad usmjerili prema Poljudu gdje su kao i uvijek izuzetno nabrijani.


Moramo kao i uvijek razmišljati najprije o regeneraciji, a onda o utakmicu koja ima važnost za jednu i drugu ekipu jer tu se sakupljaju bodovi. Osim toga utakmica sobom nosi i prestiž za sve nas, a posebno za navijače.




Postavit ćemo se kao i uvijek. Ne možemo izmisliti ništa posebno. Očekujem dobru reakciju momčadi i pozitivan rezultat – rekao je trener “bijelih” koji nije potvrdio da će koristiti dvojicu načetih igrača Josipa Mišića i Alexandera Gorgona, ali je zato poručio da bivši veznjak “Dinama” konkurira kao moguća alternativa za sve pozicije u veznom redu, odnosno mjesto središnje polušpice.


– Svi se radujemo i jedva čekamo da počne veliki derbi. Znamo da je u pitanju neugodno gostovanje, ali mi ćemo napraviti se da budemo pravi i nadamo se da ćemo uzeti tri boda – govorio je Pavičić i ovako odgovorio na upit da li je upoznat s podatkom da “Rijeka” nije izgubila od “Hajduka” u posljednjih 19 međusobnih ogleda.


– Znam! Neće ni sada! – odrješito je odgovorio Pavičić.


“Rijeka” je od “Hajduka” dobila 800 ulaznica za svoje navijače. Prema nekim procjenama otprilike polovica tih ulaznica pronaći će svoje vlasnike što znači da će se na poljudskom jugu okupiti između 400 i 500 navijača “Rijeke”.