Pokazali karakter

Izdvojili smo pet ključnih detalja nakon novog slavlja “bijelih” u jadranskom derbiju

Ivan Volarić

Josip Elez svojim pogocima odlučio je 129. jadranski derbi na Rujevici / Foto Vedran KARUZA

Josip Elez svojim pogocima odlučio je 129. jadranski derbi na Rujevici / Foto Vedran KARUZA



Serija nepobjedivosti “Rijeke” u Jadranskim derbijima koja je započela još od proljeća 2012. godine nastavljena je i ove subote pobjedom na Rujevici 2:1. Izdvojili smo najvažnije detalje novog trijumfa “bijelih”, koji su slavljem nad Hajdukom još jednom potvrdili ozbiljne ovogodišnje ambicije.


Karakter


“Bijeli” su se drugi put ove sezone našli u rezultatskom zaostatku i drugi put su reagirali na pravi način osvojivši važne bodove. Pokazatelj karaktera, ova je momčad satkana od čvrstoga materijala i “Hajduk” uvijek izvlači ono najbolje od igrača “Rijeke”. Splićani su jedini čak dvaput vodili protiv “Rijeke” ove sezone!


Kompleks


Nije lako biti navijač “Hajduka” u ovom dijelu Hrvatske u posljednjih pet godina. Naime, prošlo je gotovo toliko od posljednjeg trijumfa Splićana u jadranskim derbijima. Nakon toga “Rijeka” nije izgubila 17 utakmica zaredom od “Hajduka”! Posljednja pobjeda novi je doprinos tezi da se na Poljudu već može govoriti o riječkom kompleksu…


Rujevica




Neke kolege su pod dojmom obilne kiše emitirale neprovjerenu informaciju i dovele u pitanje odigravanje utakmice na Rujevici iako niti u jednom trenutku to dolazilo u pitanje. Rujevički travnjak izdržao je sve nalete kiše i igračima omogućio sasvim pristojne uvjete za igru. Teško je vjerovati u takav rasplet da se igralo na Kantridi….


Mlakar


Zagrebački sudac Dalibor Mlakar bio je najslabija karika jadranskog derbija. Daleko ispod razine utakmice tijekom koje su igrači obje utakmice zaslužili pohvale za uglavnom korektno ponašanje. Mlakar nije pogriješio ništa ključno, međutim, svojim ponašanjem i nekim odlukama iritirao je sve sudionike utakmice i gledatelje.


Pušnik


Marijan Pušnik je ili ludo hrabar ili krajnje neoprezan trener kada je svojem kolegi i prijatelju Matjažu Keku odlučio suprostaviti momčad u rasporedu 4-3-3 i širom otvoriti prostor na bočnim pozicijama gdje su igrači “Rijeke” stvorili najveći dio svojih prilika. Posebno se to odnosi na desnu stranu po kojoj su djelovali Vešović i Ristovski.