Problemi u Kini

Ivan Mance otkriva vraća li se šampionski kapetan Mate Maleš na Rujevicu

Orlando Rivetti

Ivan Mance, Foto: V. KARUZA

Ivan Mance, Foto: V. KARUZA

Malešu se teoretski može dogoditi da mu klub isplati dvogodišnji ugovor i da postane slobodan igrač, kaže Mance



Jedan igra za belgijsku reprezentaciju, Carrasco, drugi je Argentinac, Gaitana, za obojicu je kineski Dalian Yifang izbrojio 48 milijuna eura (30 plus 18) nakon što je došao novi gazda.


Klub je preuzela grupacija Dalian Wanda, na čelu je bogataš Wang Jianlin.


Bivši kapetan Rijeke, Mate Maleš, upao je ni kriv ni dužan u novu »kinesku sapunicu«. Mogao bi, naime, ostati bez mjesta u svlačionici, ali ne i bez novca…




Naravno, o svemu puno više zna prvi operativac HNK Rijeka kada je u pitanju prijelazni rok, Ivan Mance, zamjenik sportskog direktora, Srećka Juričića.


– Kineski ga je klub kupio, s nama potpisao sve papire, s Malešom ugovor. Prošao je liječnički pregled, odigrao je već nekoliko prijateljskih utakmica, dobio radnu dozvolu, ali u međuvremenu se promijenio vlasnik, postali su najbogatiji klub.


Počeli su raskidati ugovore sa strancima, Malešu se teoretski može dogoditi da mu klub isplati dvogodišnji ugovor i da postane slobodan igrač. On se u četvrtak vraća iz Južne Koreje gdje su bili na pripremama.


Vi ste naplatili svoja potraživanje, obeštećenje?


– Naplatit ćemo se kao i Maleš. Drugo je pitanje hoće li to sve ići džentlmenski ili će morati posredovati FIFA, kao što to ponekad ide s Kinezima, ali ništa nije sporno. Transfer je obavljen, nema tu rasprave.


Rijeka bi mogla dobiti još jednog igrača?


– Samo teoretski. Jer, kada Maleš raskine ugovor moći će, recimo, otići u Tursku i napraviti ugovor od pola milijuna eura po sezoni. Bit će slobodan igrač.