Zamjenik sportskog direktora

Ivan Mance: Ako je netko mislio da ćemo lako postati prvaci, taj se vara

Ivan Volarić

Ivan Mance, Foto: S. DRECHSLER

Ivan Mance, Foto: S. DRECHSLER

Imamo za protivnika klub s tri ili četiri puta većim budžetom. Osim toga, tu su još neke druge stvari specifične za HNL, kaže Ivan Mance



RIJEKA Dva dana nakon remija u derbiju na Rujevici su se vratili u svoju kolotečinu što u prijevodu znači da se nastoje izbrisati uspomene s derbija i svi klupski kapaciteti usmjeriti prema »Splitu«.


– Dojmovi s derbija su, što se tiče naše igre, pozitivni, a poglavito se to odnosi na prezentaciju iz prvoga poluvremena – govori zamjenik sportskoga direktora »bijelih« Ivan Mance.


– Djelovali smo moćno, možda je to bila jedna od naših najmoćnijih izdanja posljednjih sezona. Međutim, na kraju je završilo 1:1 što je pokazatelj zašto je nogomet jedna od najzanimljivijih igara. Da smo igrali rukomet, ovu utakmicu bi dobili sa sedam, osam razlike.




»Bijeli« su zadržali četiri boda prednosti devet kola prije kraja.


– Apsolutni sam optimist, međutim ako je netko mislio da ćemo lako postati prvaci, taj se vara. Da igramo u nekoj drugoj ligi, vjerojatno bismo s ovim postotkom osvojenih bodova već bili prvaci. Međutim, imamo za protivnika klub s tri ili četiri puta većim budžetom. Osim toga, tu su još neke druge stvari specifične za HNL. Vjerujem u naslov, međutim kada na kraju do njega dođemo to će biti stvarno veliki uspjeh.


Uzmu li se u obzir specifičnost HNL-a o kojima Mance priča ispada da će »bijeli« trebati dobiti sve utakmice.


– Idemo našim putem, a naša iduća postaja je »Split«. Zahvaljujem se navijačima koji su bili fantastični protiv »Dinama«, međutim trebat će nam podrška i u idućim utakmicama 


Zebec bi manje pogriješio da je svira penak


Mance je ponudio svoje viđenje situacije iz 92. minute.


– Sudac je sudio vrlo korektno derbi, međutim mislim da bi bila manja pogreška da je taj penal sviran. Nemamo razloga kukati i plakati jer nama nitko ne može nadoknaditi eventualna dva boda koja bi možda osvojili da je bio penal.


Međutim, strašno me zabavlja kako svi pokušavaju objasniti da intezitet tog prekršaja nije bio dovoljno dobar da bi se penal svirao. Dobili smo novi termin u nogometu koji dozvoljava da je bio prekršaj, ali nije dovoljno intezivan da bi ga se svirao. Prekršaj ili je ili nije, a sve ostalo su pokušaji objašnjavanja neobjašnjivoga – rekao je Mance.