Interes milanskog kluba

Inter želi vratara s Rujevice: Ivor Pandur Rijekin je dragulj

Denis Frančišković

Foto HNK Rijeka

Foto HNK Rijeka

Pandur je predstavnik novog vala Rijekinih »klinaca« (Bušnja, braća Smolčić, Lepinjica, Vuk, Braut...)



RIJEKA – Milanski Inter želi dovesti Ivora Pandura! Vijest je objavio tuttomercatoweb.com ističući da je mladi Rijekin vratar itekako zanimljiv »nerazzurrima« kao ulaganje u klupsku budućnost, jednog dana i kao nasljednik Samira Handanoviča. No, na Rujevici su svjesni i da je Pandur budućnost Rijeke! Osim ako se dogodi kakva nemoralna ponuda…


Jer posljednjih se dana moglo čuti kako bi vratarski dragulj »bijelih« mogao na kaljenje na Krimeju, u redove Orijenta 1919 kojeg je preuzeo donedavni trener »bijelih« pionira Fausto Budicin.


Bilo kako bilo, na Rujevici, ali i svima u Omladinskoj školi može samo goditi zanimanje jednog od talijanskih velikana. Devetnaestogodišnji Pandur je u lipnju prošle godine potpisao trogodišnju vjernost Rijeci, trenutačno je treći vratar Rijeke iza Simona Sluge i Andreja Prskala i već je s prvom momčadi dva puta odradio pripreme u Portugalu. U Rijeci je prošao sve uzraste, a u mladoj reprezentaciji U-15 debitirao s 15 godina i jednim mjesecom, nakon čega su ga kao treneri redom vodili Mladen Ivančić, Dario Bašić i Robert Jarni.




Pandur je skrenuo pozornost na sebe dobrim partijama na Nereo Roccu 2016. kada je Rijeka dogurala do polufinala cijenjenog turnira i zapravo je predstavnik novog vala Rijekinih »klinaca« (Bušnja, braća Smolčić, Lepinjica, Vuk, Braut…) na koje su oko već bacili neki klubovi. Na Rujevici su svjesni da su svojim redovima imaju mladog »kapitalca« od kojeg se tek očekuje prava afirmacija i velika karijera. Ivor je zapaženo branio ove sezone i u Prvoj juniorskoj ligi gdje je branio svih 90 minuta u 22 od 26 prvenstvenih utakmica, povremeno ga je mijenjao Marko Šušak.


Koliko god bi se klub mogao naći u nekakvom »međuprostoru« s obzirom na mogući odlazak Simona Sluge i činjenicu da Andrej Prskalo još nije potpisao ugovor, u Rijeci ne moraju brinuti za budućnost onog koji će stati među vratnice. Uz darovitog Pandura tu su još dva vratara na posudbi, Ivan Nevistić koji je s Varaždinom izborio Prvu ligu i David Nwolokor koji brani boje slovačkog prvoligaša Sereda. Nevistiću posudba ističe 15., a Nwolokoru 30. lipnja i ostaje pitanje hoće nastaviti karijeru u dosadašnjim klubovima ili će domino efektom jedan od njih biti vraćen na Rujevicu.


Zanimljivo, iz Rijeke je 2011. godine kao 16-godišnjak u Inter otišao i Ivica Ivušić, još jedan daroviti izdanak Rijekine vratarske škole. Očekivano kalio se u omladinskim uzrastima »nerazzurra«, branio potom u Pratu, Istri 1961, preselio se u Olympiacos te u konačnici u Osijek.


Rijekina vratarska škola očito posljednjih godina ima što ponuditi zahtjevnom tržištu. A vratari su u svijetu nogometa uvijek posebnost.