Sve pod kontrolom

IVAN MANCE: Otišla je glavnina igrača koja je igrala u obrani, ali vjerujemo ovim dečkima

Denis Frančišković

Ivan Mance u društvu Brazilca  Felipea Piresa/Foto REUTERS

Ivan Mance u društvu Brazilca Felipea Piresa/Foto REUTERS



RIJEKA Ivan Mance, jedan od najvažnijih operativaca struke na Rujevici, bio je posebno zadovoljan angažmanom Brazilca Felipea Piresa.


– Felipea znamo ne samo kroz skauting koji smo radili, nego i kroz neke lošije okolnosti kada nam je možda oteo jedan san da odemo dalje u Europskoj ligi dok je on igrao za Austriju Beč. Radi se o potentnom igraču koji je još uvijek mlad i ima ogromno iskustvo igranja u Europi. Dobro je adaptiran na europski nogomet i ovdašnji život. Sigurno će nam dobro doći – rekao je Mance i dodao kako Pires nema pravo nastupa protiv Gorice, ali imat će protiv Osijeka na Rujevici.


– Dogovorili smo jedan dosta povoljan posao za nas, Pires će biti na posudbi do ljeta, a nama ostaje opcija otkupa njegova ugovora. Dogovorena je fiksna odšteta, iznos je tajna, a onda bi ga ugovor s Rijekom vezao na tri sezone. Sve je unaprijed dogovoreno i odluka je samo u rukama Rijeke – ustvrdio je Mance.




Posljednje pitanje bilo je vezano uz mogućnost još ponekog dolaska.


– Vidjet ćemo. Sačekat ćemo još. Sve posloženo osim obrane? Pa to će se tek pokazati je li to slabiji dio momčadi ili nije. Galović se oporavlja i sigurno će pojačati konkurenciju. Istina, otišla je glavnina igrača koja je igrala u obrani, ali vjerujemo ovim dečkima. Pokazali su u zadnje dvije utakmice da se na njih može najozbiljnije računati te da ta neka kombinacija mladosti, iskustva i kvalitete daje rezultate – zaključuje Mance.