Lijevi bek

IPAK NA METI RIJEKE Ovo je branič Red Bulla kojeg bi Kek rado vidio na lijevom boku

Ivan Volarić

Foto Facebook

Foto Facebook

Odlična sezona u dresu »zelenih« iz Beču okrunjena je transferom u »Red Bull« prije godinu dana



Trener »bijelih« Matjaž Kek ovako je prije nekoliko dana između ostaloga poručio na upit kakav razvoj situacije očekuje po pitanju ljetnog prijelaznog roka:


– Sigurno da bih želio da se nešto dovede, a prije svega na lijevoj strani obrane da ne moram tamo aktivirati Marka Vešovića… Austrijski mediji već duže vrijeme špekuliraju da će Kekova želja biti ispunjena kroz angažman Stefana Stangla, 25-godišnjeg lijevnogog braniča »Red Bull Salzburga«, za kojega se barem prema izvorima iz susjedne zemlje natječu »Sturm« i »Rijeka«.


Stangl je potekao u »Sturmu«, a na putu prema Salzburgu igrao je u »Grodingu«, »Hornu«, »Wiener Neustadtu« i bečkom »Rapidu«.




Odlična sezona u dresu »zelenih« iz Beču okrunjena je transferom u »Red Bull« prije godinu dana.


Naime, Stangl je odigrao 54 utakmice, postigao pet pogodaka i upisao čak devet asistencija za »Rapid« (igrao je i skupine EL) te je za odštetu od milijun i pol eura preselio u Salzburg gdje se, međutim, prošle sezone nije naigrao. Zabio je i namjestio jedan gol u svega deset službenih nastupa (šest u Bundesligi, četiri u Kupu). Izvor iz Salzburga potvrđuje da je Stangl izrazito nezadovoljan svojim statusom u »Red Bullu«, ne želi više biti pričuva standardnom Andreasu Ulmeru. Prirodno je da želi otići negdje gdje će više igrati te pritom popraviti svoj reprezentativni status (jedan nastup).


Značajna prepreka u realizaciji ovoga posla može predstavljati činjenica da Stangl ima čvrsti ugovor (do 2020.) i što u »Red Bullu« nisu prisiljeni nikoga prodavati.


avodno su u klubu stava da ako već i ostanu bez Stangla da onda žele barem povratiti uloženo. Budući da »Rijeka« sigurno neće platiti milijun i pol eura odštete, vjerojatno se u pregovorima razrađuju neki drugi modeli.


Primjerice, posudba pa kasniji otkup ugovora pod unaprijed dogovorenim uvjetima. Ukoliko »Rijeka« uspije u ovom angažmanu onda će to značiti na svojevrstan način povratak provjerenim riješenjima. Marin Leovac svojevremeno stigao je iz bečke »Austrije« (za 400 tisuća eura odštete) kao pričuva koja ne igra puno, a otišao iz »Rijeke« u PAOK kao povremeni hrvatski reprezentativac.


»Rijeka« je od tog transfer zaradila 1,7 milijuna eura, a Leovac ostavio iza sebe visoke kriterije na mjestu lijevoga beka. Zanimljivo, austrijski mediji špekulirali su ne tako davno da je bečki »Rapid« zainteresiran za jedinog beka u riječkoj momčadi Leonarda Žutu i da je u taj posao spreman uložiti čak četiri milijuna eura…