Presica uoči Lokomotive

IGOR BIŠĆAN: Pred mlade igrače ne treba stavljati prevelika očekivanja

Portal Novilist.hr

Igor Bišćan/Foto Arhiva NL

Igor Bišćan/Foto Arhiva NL

Ne bi bilo pošteno prema njima da očekujemo da će zabijati golove i riješavati utakmice. Treba biti pozitivan, ali i umjeren u bilo kakvim prognozama - rekao je između ostaloga trener "bijelih"

RIJEKA Igor Bišćan i Simon Sluga “istrčali” su ispred novinara uoči nastavka prvenstva koje nogometašima Rijeke ovoga petka donosi gostovanje u Kranjčevićevoj ulici kod izravnog konkurenta za mjesta pri vrhu ljestvice – Lokomotive.– Manje više se sve zna. To je utakmica u rangu one protiv Osijeka, to je utakmica protiv ekipe koja se bori za iste stvari kao i mi, odnosno protiv jako kvalitetne ekipa koja je dignula formu i kvalitetu igre. Čeka nas jako težak posao na terenu na kojem Rijeka nije dobro prolazila u posljednje vrijeme. Sve to skupa ukazuje na to da ćemo morati biti maksimalni ako želimo, a želimo, iz te utakmice nešto uzeti – rekao je trener Rijeke Igor Bišćan i osvrnuo se na zdrastveno stanje u svojoj momčadi.

– Priključio se Lončar, zatim Čolak i Escoval. Lončar i Escoval će konkurirati za momčad, dok s Čolakom nećemo riskirati. Kod Tomečaka ozljeda nije do kraja sanirana i s njim smo oprezni. Vraćaju se Mamić i Pavičić koji su odradili kartone… – nastavio je Bišćan kojega brine činjenica da je dosta igrača u stanci bilo zauzeto reprezentativnim obavezama pa nije mogao računati na treninzima s kompletnim igračkim kadrom.


– Velkovski igrao dvije pune utakmice za Makedoniju, Murić i Mamić nisu igrali puno i to im je dobro došlo da malo predahnu. Kada se kompletiramo i uđemo u ritam nadam se da ćemo bit tu negdje ako ne i bolji nego prije stanke. Međutim, tek se trebamo kompletirati, čekamo mlade reprezentativce. Ovaj tjedan se nije moglo puno raditi jer imamo puno reprezentativaca.


Dosta se u stanci govorilo o mladim igračima, mislite li da se ih malo previše “diglo” u zadnje vrijeme?




– Razumijem javnost, razumijem navijače i medije. Zašto ne biti pozitivan, to je OK. Međutim, treba biti realan i oprezan jer ti mladi dečki su u osjetljivoj fazi svoje karijere i ne treba pred njih stavljati prevelika očekivanja. Fenomenalno su odgovorili, naznačili kvalitetu i pokazali da se možemo osloniti na njih. Prve testove su prošli, a vrijeme će pokazati sve drugo. Nije se pametno zaletavati s nekim izjavama, a ja ujedno nisam takav tip. Ne bi bilo pošteno prema njima da očekujemo da će zabijati golove i riješavati utakmice. Treba biti pozitivan, ali i umjeren u bilo kakvim prognozama – rekao je između ostaloga trener “bijelih”.