Derbi za drugo mjesto

IGOR BIŠĆAN: Osijek je ekstra zahtjevna utakmica u kojoj pobjeda vrijedi više od tri boda

Denis Frančišković

Tibor Halilović i Igor Bišćan/D. FRANČIŠKOVIĆ

Tibor Halilović i Igor Bišćan/D. FRANČIŠKOVIĆ

 Vidjet ćemo kakva je situacija s Lončarom, još nismo sigurni hoće li moći igrati. A ako neće moći uz Halilovića tu imamo i mladog Lepinjicu. Postoje i neke mogućnosti s Capanom, ali i neke dodatne s Gorgonom. No, vidjet ćemo... Što se tiče lijevog beka ili lijevog bočnog Smolčić je jedna od opcija, ali i neka rošada s Capanom - kaže Bišćan



RIJEKA Nogometaši Rijeke u nedjelju na Rujevici (17.30) u derbiju kola dočekuju Osijek. Više i nije neka novost da “bijeli” na svoje suparnike idu bez glavnine igrača, protiv Osijeka neće biti njih najmanje deset!


– Sasvim sigurno da će utakmica biti ekstra zahtjevna, ali vjerujem da smo u stanju izvući maksimum iz sebe. Uz pomoć naše publike u stanju smo odigrati na optimumu naših sadašnjih mogućnosti. Vjerujem da će to onda biti dovoljno za pobjedu i važna tri boda. Bit će i nakon ove dvije utakmice puno bodova u igri, no sada nam je najvažnije da se koncentriramo na Osijek. Nakon toga je mala stanka, nakon čega se nadamo da ćemo imati više igrača na dispoziciji. Kasnije ćemo razmišljati i o Lokomotivi i o drugim suparnicima – istaknuo je Igor Bišćan na redovitoj presici.


U izostanku Mamića i Pavičića najveći problemi za Bišćana su pozicije zadnjih veznih i lijevog bočnog igrača.




– Vidjet ćemo kakva je situacija s Lončarom, još nismo sigurni hoće li moći igrati. A ako neće moći uz Halilovića tu imamo i mladog Lepinjicu. Postoje i neke mogućnosti s Capanom, ali i neke dodatne s Gorgonom. No, vidjet ćemo… Što se tiče lijevog beka ili lijevog bočnog Smolčić je jedna od opcija, ali i neka rošada s Capanom. Još sve to moramo sagledati i procijeniti što je najbolje – tvrdi Bišćan.


Heber i Tomečak mogli bi se vratiti punim treninzima nakon stanke.


– Ovotjedne ozljede? Ha, vidjet ćemo još do utakmice… Tomečak se čini dosta dobro i ukoliko tako ostane sljedećeg tjedna bi trebao postepeno ulaziti u treninge s nama. Čuvamo li Hebera? S njim je slična situacija kao i s Tomečakom. Njegov nalaz je dosta dobar i od sljedećeg tjedna bi i on postepeno trebao podizati opterećenja i intezitet svog rada. Ako bude sve u redu, čemu se iskreno nadam, mislim da ćemo na njih moći računati za dva i pol tjedna – zaključuje Bišćan.